Εκδήλωση στη Ζάκυνθο με θέμα τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό σε περίπτωση σεισμού

Στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται, την Παρασκευή 15 Μαΐου, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, για να λάβει μέρος σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, με θέμα τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό σε περίπτωση σεισμού.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί όλες οι τοπικές Αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ οι ομιλίες που θα γίνουν θα διαρκέσουν 6 ώρες για να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθούν επιμέρους ενότητες σε ένα καυτό θέμα, που η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης έχει ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), ο οποίος συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο κ. Λέκκας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Παράμετροι επιχειρησιακού σχεδιασμού για σεισμό στα Ιόνια νησιά με έμφαση στη Ζάκυνθο». Ο κ. Λέκκας θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΟΑΣΠ αλλά έχει πλούσια εμπειρία από τη Ζάκυνθο καθώς έχει εκπονήσει δύο μελέτες που αφορούν τον αντισεισμικό σχεδιασμό της πόλης και τα μέτρα για το Κάστρο.

Η εκδήλωση του ΟΑΣΠ θα αρχίσει στις 9 το πρωί της 15ης Μαΐου και, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν χώροι καταφυγής, τρόποι απομάκρυνσης των κατοίκων, προσωρινή στέγαση και σχηματισμοί ομάδων με κατευθυντήριες οδηγίες.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει αξιολόγηση της άσκησης και απολογισμός.