Έλλειψη πόρων για την αντιπυρική προστασία καταγγέλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Την έλλειψη πόρων για αντιπυρική προστασία καταγγέλλει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος τη στιγμή που, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας τρέχουν να προλάβουν επικίνδυνες καταστάσεις.

«Δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο να εξασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους, ωστόσο καταφέρνουμε έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες να ολοκληρώνουμε παρεμβάσεις που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη και πρέπει να τις κάνουμε γιατί η οδική ασφάλεια είναι μείζονος σημασίας για εμάς» επεσήμανε ο Γρ. Αλεξόπουλος.

«Ενώ κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με ελάχιστους πόρους να συντηρήσουμε τους δρόμους μας, πρέπει να κάνουμε και παρεμβάσεις για την αντιπυρική προστασία, αφού το κεντρικό κράτος, παρά τις εκκλήσεις μας, δυστυχώς κωφεύει σε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο», σύμφωνα με το tempo24.gr.

Να σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, η οποία προβλέπει πιστώσεις 18,4 εκατομμυρίων ευρώ μόνο προς τους Δήμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και όχι και προς τις Περιφέρειες.