Τσελέντης: Ώριμες για σεισμό δυο-τρεις περιοχές στην Ελλάδα

Δύο με τρεις περιοχές στην ελληνική Επικράτεια θεωρούνται από τους σεισμολόγους “υπερ-ώριμες” για μεγάλο σεισμό αποκάλυψε σήμερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης, με φόντο τον φονικό σεισμό του περασμένου Σαββάτου στο Νεπάλ και τις θεωρίες περί ντόμινο.

Μιλώντας στον Ραδιοφωνικό σταθμό  ΒΗΜΑ FM 99,5, ο κ. Τσελέντης υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυο-τρεις περιοχές που είναι παρά-ώριμες. Κινδυνεύουν να πέσουν από το δέντρο» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές».

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Τσελέντης είχε σημειώσει ότι «ο κόσμος να μην ανησυχεί, αλλά οι πολιτικοί να ανησυχούν. Είναι υπεύθυνοι της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας. Όταν έχουν αφήσει να καταρρεύσει η αντισεισμική πολιτική της χώρας σε τραγικό επίπεδο. Η Ελλάδα είναι η πιο ενεργή περιοχή της Ευρώπης. Αν μας σώνει κάτι, είναι η άριστη δουλειά των μηχανικών μας” και αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σταματάει την 24ωρη παρακολούθηση καθώς λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων – οι οποίοι αμείβονται με 650 ευρώ το μήνα – και έτσι η δουλειά, θα σταματά τη νύχτα. Όπως ανέφερε ο Ακης Τσελέντης, έχει θέσει το θέμα αρμοδίως, χωρίς να λάβει απάντηση. «Συνήθως κινητοποιούνται όταν γίνει σεισμός, αλλά τότε θα είναι αργά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.