Μαζί τα φάγαµε

Επειτα από 11 µήνες, πια, ξέρουµε όλοιότι το κλειδί της σωτηρίας της χώρας µας το κρατά στα χέρια της η κ. Μέρκελ.Οσο και αν µατώσουµε, όσο και αν πεινάσουµε, την εξίσωση δεν µπορούµε να την λύσουµε µόνοι µας.Χρωστάµε περίπου 300 δισ.,

που σηµαίνει ότι και την Ακρόπολη να πουλήσουµε για τα επόµενα 30χρόνια αυτά τα χρήµατα δεν πρόκειται να τα βρούµε.

∆εν χρειάζεται πλέοννα καταφεύγουµεστους µάγους της οικονοµίας και τουςγκουρού τηςαγοράς γιανα µαςπούνε τη λύση, γιατί ηλύση είναι καθαράπολιτική καιείναι προφανής τώρα που έφυγε η οµίχλη τουπανικού και της σύγχυσης: τα χρέη µαςπρέπει νααποπληρωθούν πολύ αργότερα και χωρίς τοκογλυφικά επιτόκια. Και στο τέλος του δρόµου και, ενώ ηχώρα θα έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάκαµψης, ένα µέρος τους, το30% ή 40%, να διαγραφεί. Τώρα εάν αυτό λέγεται αναδιάρθρωση ή ελεγχόµενη χρεοκοπία είναι µια ωραία κουβέντα για τουςχρηµατιστέςκαι τους τραπεζίτες στοεπόµενο φόρουµ γιατα αιτία της κρίσης στην ευρωζώνη και τη λαθεµένη αρχιτεκτονική στο στήσιµο τουενιαίου νοµίσµατος.

Η Γερµανία γνωρίζεικαλά τηλύση, όµως παζαρεύει σκληρά. Ζητάει πολλά για να δώσει λίγα και θα ζητήσει ακόµη περισσότερα όσοπλησιάζειη στιγµή να βάλει το κλειδί στην πόρτα.

Για νακερδίσουµε αυτή τη µάχηεδώ πουφτάσαµε έναςτρόπος υπάρχει: Να κοιτάξουµε τους πανίσχυρους οικονοµικά γερµανούς αξιωµατούχους κατάµατα ως ίσοι προς ίσους χωρίς ενοχικά και φοβικά σύνδροµα, γιατί στη σχέση Ελλάδας – Γερµανίας εδώ και 20 χρόνια ισχύει στην κυριολεξία η ρήση Πάγκαλου: «Μαζί τα φάγαµε…».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “