Εθνικό µέτωπο σωτηρίας

Οσο και να τρέξουµε, η ύφεση µας προλαβαίνει, µας ρίχνει κάτω και µας σκοτώνει. Η οικονοµία µας µπήκε για τα καλά στο «σπιράλ του διαβόλου» το οποίο την απειλεί µε στραγγαλισµό. ∆εν χρειάζεται να ξέρει κανείς δύσκολα µαθηµατικά για να καταλάβει ότι η ελληνική εξίσωση δεν επιλύεται µε τον τρόπο που υποδεικνύουν οι δανειστές µας. Πίσω από τους αριθµούς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, λύγισαν και γονάτισαν. Ανθρωποι που δεν είχαν πάρει µέρος στο πάρτι µε τα δανεικά, δεν µέθυσαν και πάντως δεν κάθησαν… πρώτο τραπέζι πίστα. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας, δέχονται εδώ και 16 µήνες τα χαστούκια το ένα µετά το άλλο και αντιδρούν µε ωριµότητα και αξιοπρέπεια.

Ελεύθεροι επαγγελµατί εςκαι υψηλόβαθµοι υπάλληλοι µπήκαν στη µεγάλη παρέα των νεόπτωχων. Οι µικροµεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η µία µετά την άλλη. Οι αγορές των µεγάλων αστικών κέντρων ερηµώνουν µε απίστευτη ταχύτητα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες στις οποίες κανένα µέλος δεν έχει δουλειά.

Η κλεψύδρα άρχισε να µετράει ανάποδα. Ο ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει πριν να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Είµαστε στο σηµείο µηδέν και δεν έχει το δικαίωµα κανείς να παίζει µε το µέλλον των παιδιών µας για να εξασφαλίσει τη δήθεν πολιτική και συνδικαλιστική του επιβίωση.

Ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη πρώτα να κόψει µε µαχαίρι την ενδοκυβερνητική Βαβέλ που αποτελεί µεγάλη τροχοπέδη και στη συνέχεια να ανοίξει όλα τα χαρτιά του στο σύνολο του πολιτικού κόσµου. Να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να συνταχθούν το επόµενο δίµηνο – γιατί µετά θα είναι αργά – στο σχέδιοδράσης για τη σωτηρία της χώρας. Οποιος δεν ακολουθήσει, ας αναλάβει και την ευθύνη έναντι όλων µας όταν το σκάφος θα πέσει στο παγόβουνο.

Οσο για τους εταίρους µας, εάν πράγµατι έχουν αποφασίσει να µη διαλύσουν την ευρωζώνη, πρέπει να χαλαρώσουν τα λουριά προτού σπάσουν. ∆εν ζητάµε να µας χαρίσουν τα δανεικά, ζητάµε χρόνο. Ζητάµε µια ανάσα για να συνεχίσουµε, όλοι µαζί αυτή τη φορά, τον ανήφορο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “