Πέντε µπαϊράκια σηκώνουν στη Ν.Δ.

Το νέο στοίχηµα στη Ν.Δ. είναι ποιος θα ανοίξει πρώτος το καπάκι της χύτρας για να ξεσπάσει η µεγάλη εµφύλια εσωκοµµατική σύρραξη στη γαλάζια πολυκατοικία. Η πολυπόθητη συναίνεση που επιδιώκει ο Αντώνης Σαµαράς προς το παρόν µοιάζει ανέφικτη, καθώς παραµένουν ανοιχτοί λογαριασµοί του παρελθόντος. Κάθε µήνα που περνά αντί να λιγοστεύουν οι οµάδες αυξάνονται, καθώς νέα επεισόδια αθροίζονται στα παλιά και δηµιουργούν αυτόνοµα καπετανάτα.

Τουλάχιστον πέντε οµάδες λειτουργούν αυτή την ώρα µέσα στη Ν.Δ. που η καθεµιά σηκώνει µε την πρώτη ευκαιρία το δικό της µπαϊράκι, δυσκολεύοντας το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ναξεφύγει από τη δίνη της εσωστρέφειας. Στην πρώτη οµάδα είναι οι φίλοι του Αντώνη Σαµαρά, οι οποίοι κρατούν διαύλους επικοινωνίας µε το σκληρό κοµµάτι του Π. Ψωµιάδη. Στη δεύτερη είναι οι φίλοι του Δηµήτρη Αβραµόπουλου που συνεργάζονται µε την ηγετική οµάδα, αλλά βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας και κρατούν επαφές µε το κόµµα του Γ. Καρατζαφέρη. Στην τρίτη είναι οι παλιοί φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη που παραµένουν στο µαντρί, αλλά αισθάνονται άλλοτε πιεσµένοι και άλλοτε παραγκωνισµένοι. Και ακολουθούν οι καραµανλικοί που έχουν χωριστεί στα δυο. Η µια παρέα ταυτίζεται απόλυτα µε τον Αντώνη Σαµαρά και η άλλη συνεχίζει να αποτελεί την ασπίδα του πρώην πρωθυπουργού και νοσταλγεί τα περασµένα µεγαλεία.

Τη νέα ένταση πυροδότησαν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις την τελευταία περίοδο της Ν.Δ. κατά του καραµανλικού παρελθόντος, µε κορυφαίο γεγονός την απογραφή την οποία οι δυο πιο στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαµαρά τη χαρακτήρισαν «επικίνδυνη» πράξη. Και παρά την προσπάθεια να ρίξουν όλη την ευθύνη στον Γιώργο Αλογοσκούφη και να αθωώσουν τον πρώην πρωθυπουργό, βρέθηκαν αντιµέτωποι µε ένα µεγάλο κοµµάτι της παράταξης.

«ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ». Χθες ο Γιάννης Μιχελάκης επιχείρησε να κλείσει το θέµα, αφήνοντας και πάλι εκτός κάδρου της κριτικής τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή. «Η Ν.Δ. έχει κάνει µια γενναία αυτοκριτική. Εµείς προχωράµε µπροστά και κοιτάζουµε τα πραγµατικά προβλήµατα. Ο κόσµος περιµένει από τη Ν.Δ. λύση και υπάρχει λύση και ελπίδα», απαντούσε µονότονα στις ερωτήσεις των δηµοσιογράφων, ενώ δεν επανέλαβε τη φράση «εγκληµατικό λάθος». Περιορίστηκε να πει µόνο ότι «ιστορικά έχει αποδειχθεί πως ήταν λάθος η απογραφή». Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, άφησε εκτός κάδρου τον Κώστα Καραµανλή, σηµειώνοντας πως «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη». Επανέλαβε, επίσης, ότι οι σχέσεις Σαµαρά – Καραµανλή «είναι πολύ καλές».

ΜΈΤΡΑΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. Οσο για τον πρώην πρωθυπουργό, και σε αυτή την επίθεση που δέχεται σιωπά. Εχει δώσει εντολή σε όλους του τους συνεργάτες και τους συνοµιλητές να µην κάνουν καµία διαρροή, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι είναι η εποχή που κρατάει «τεφτέρι» και µετρά φίλους και εχθρούς. Εντύ πωση προκάλεσε σε πολλούς η παρέµβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος µιλώντας στον Βήµα 99,5 είπε ότι «η Ν.Δ. είναι καιρός να σταµατήσει το αυτοµαστιγωµα», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε ένα απροσδόκητο σύµµαχο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος τον υπερασπίστηκε ανοιχτά στις επιθέσεις που δέχεται. «Αυτή η απαξίωση στο πρόσωπο του Καραµανλή και οι περιγραφές της απογραφής ως εγκληµατικού λάθους δεν βοηθούν προς καµία κατεύθυνση. Η επιλογή του προσώπου που έκανε τη γενική επίθεση, του κ. Λαζαρίδη, παντελώς άγνωστου στη Ν.Δ., σε βάζει σε πρόσθετες σκέψεις», είπε µε έµφαση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Νέα προσπάθεια να βγει από το κάδρο ο Καραµανλής γιατην απογραφή

Δήλωση Καρατζαφέρη:

«Αυτή η απαξίωση στο πρόσωπο του Καραµανλή και οι περιγραφές της απογραφής ως εγκληµατικού λάθους δεν βοηθούν προς καµία κατεύθυνση»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “