Η ζαριά του Σαμαρά

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ έριξε τη μεγάλη ζαριά του. Το μαύρο στην ΕΡΤ δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα επιπολαιότητας ούτε πολιτικής αστοχίας. Ο πρωθυπουργός πέταξε την πέτρα κι έσπασε την τζαμαρία της πιο προβεβλημένης ΔΕΚΟ, την ώρα που αισθάνθηκε ότι είναι ο ισχυρός κρίκος της τρικομματικής αλυσίδας. Ηθελε να δείξει στην κοινωνία ότι εκείνος δεν διστάζει να συγκρουστεί μ’ αυτούς που πολλοί αποκαλούν δήθεν βολεμένα παιδιά του συστήματος.

Χωρίς αμφιβολία, ο κερδισμένος μέχρι σήμερα απ’ την κυβέρνηση συνεργασίας είναι ο πρωθυπουργός. Μέσα σε έντεκα μήνες η δημοτικότητά του απογειώθηκε. Κι όσο αυτός ψηλώνει, τόσο οι άλλοι κονταίνουν. Η Ν.Δ. αβγατίζει την πίτα της και το ΠΑΣΟΚ σε κάθε δημοσκόπηση κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι. Ενώ η ΔΗΜΑΡ κάνει κύκλους γύρω από την ουρά της.

Οι κανόνες του τζόγου, όμως, είναι δεδομένοι. Οταν παίζεις, οι πιθανότητες είναι 50-50, όσο κι αν κουνήσεις τα ζάρια πριν τα πετάξεις στο τραπέζι. Το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Είναι θέμα ημερών, ωστόσο, να μάθουμε αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ή έρχονται κάλπες – και φτου κι απ’ την αρχή.

Πάντως, εάν του βγει η ζαριά, πρέπει να μοιράσει τα κέρδη διά του τρία, με γενναιόδωρο ανασχηματισμό. Γιατί τα σύννεφα πάνω απ’ το ΠΑΣΟΚ είναι βαριά και σύντομα θα ξεσπάσει καταιγίδα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013