Χαοτικό κράτος

Η Ελλάδα είναι μια χώρα άναρχη και χαοτική για δεκάδες λόγους και έναν ακόμη: δεν διαθέτει τράπεζες δεδομένων για τους πολίτες της, επομένως δεν μπορεί το κράτος να είναι σοβαρό και δίκαιο. Τα παραδείγματα πολλά.

Δεν κατάφερε να αποκτήσει ακόμη Κτηματολόγιο, παρ’ ότι έχουν διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση πακτωλοί χρημάτων γι’ αυτόν τον σκοπό. Ετσι τα κτήματα των περισσότερων πολιτών κατά δήλωσή τους, είναι από 4 στρέμματα και πάνω, ώστε να θεωρούνται «άρτια και οικοδομήσιμα».
Η Εφορία επί δεκαετίες δεν έχει ξεχωρίσει τους πραγματικούς πλούσιους από τους πραγματικούς φτωχούς. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ναυάγησε επί ΝΔ το σχέδιο για το περίφημο επίδομα θέρμανσης, γιατί θα το έπαιρναν κυρίως οι φοροφυγάδες.
Τώρα, με αφορμή την έκτακτη εισφορά για ακίνητα, αποκαλύφθηκε η πλήρης διοικητική διάλυση των δήμων. Τα στοιχεία για τα ακίνητα που διαθέτουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιέχουν άλλα αντί άλλων και αυτό αποτυπώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό αυξάνει την αμφιθυμία πολλών καταναλωτών να πληρώσουν το απεχθές χαράτσι για τα ακίνητά τους, αφού πρέπει πρώτα να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 15/11/11