Eνώ η Iερά Σύνοδος κάνει εμπόριο θαυμάτων

Σε τροχιά σύγκρουσης με τους εργαζομένους στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ κινείται το υπουργείο Οικονομικών.

Μία ημέρα πριν από τη σημερινή διυπουργική επιτροπή για τις ΔΕΚΟ, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις. Το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να επιβάλει το πλαφόν του 3% στις αυξήσεις των ΔΕΚΟ – δηλαδή κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΓΣΕΕ – ΣΕΒ. Παράλληλα η Κομισιόν ζητεί από το ελληνικό Δημόσιο να επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή ποσού161 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ πολιτισμός του υπουργού Πολιτισμού πνίγηκε χθες στον Θερμαϊκό, όταν θερμοκέφαλοι οπαδοί της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη εξεστόμισαν εν χορώ χυδαίες εκφράσεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βουλγαράκης, αντί να αποδοκιμάσει τις χυδαιότητες, με αυταρέσκεια απολάμβανε τα συνθήματα και χαιρετούσε με πλατιά χαμόγελα τους φοιτητές. Φαίνεται ότι ο κ. Βουλγαράκης στην προσπάθεια να… διορθώσει το προφίλ του, καταφεύγει σε υπερβολές που τσαλακώνουν την εικόνα του και ζημιώνουν την κυβέρνηση και το κόμμα του.

ΟΣΟ για την Εκκλησία μας, επιστρέφει στον Μεσαίωνα και η Ιεραρχία της παίζει με το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών. Σε μια στιγμή κατά την οποία η επιστήμη κάνει πραγματικά θαύματα δημιουργώντας ανθρώπινα μέλη από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κάνει εμπόριο θαυμάτων. Αποφαίνεται ότι το σκήνωμα του μοναχού Βησσαρίωνα είναι «σημείο του ουρανού και μήνυμα προς τον λαόν». Έτσι, οι Ιεράρχες ανοίγουν τον δρόμο για την «αγιοποίηση» του Βησσαρίωνα και τη διαρκή εκμετάλλευση των πιστών, αφού το σκήνωμα θα συνεχίσει να εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

KATA TA ΑΛΛΑ, μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί εκπτώσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην E.E. έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής, ενώ χθες το απόγευμα συναντήθηκε για το Κυπριακό με τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Την ίδια ώρα 22 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε 56 παραβιάσεις γύρω από τη Ρόδο. Ωστόσο, ελληνικά ήταν τα μαχητικά που παραλίγο να συγκρουσθούν με αεροπλάνο της Ολυμπιακής πάνω από τη Σκύρο….

EKATOMMYPIA ΓΑΛΛΟΙ, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν χθες σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, ελπίζοντας να καταφέρουν με τον τρόπο αυτό «το τελειωτικό χτύπημα» στο Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης. Πληροφορίες θέλουν πάντως τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί, να διαμηνύει ήδη προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αμφιλεγόμενος νόμος πρόκειται να αποσυρθεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “