Eνώ η λιτότητα συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως

Ο πολιτικός πολιτισμός της N.Δ. αποκαλύπτεται κάθε μέρα, καθώς και στα Γιάννινα νεολαίοι της ΔΑΠ επανέλαβαν χθες τις χυδαιότητες και τις ύβρεις των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά ομιλητής ήταν ο Ελ. Ζαγορίτης και ο στόχος των νεολαίων ήταν ο K. Λαλιώτης ο οποίος, ως γνωστόν, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια απέχει από τον δημόσιο βίο! Ο κ. Ζαγορίτης, πάντως, ήταν προσεκτικότερος από τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος και χθες υποκρίθηκε ότι δεν… άκουσε τις ύβρεις που εκτόξευαν νεολαίοι της N.Δ. κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. H κυβέρνηση χαρακτήρισε ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό όσα έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα.

KATA TA ΑΛΛΑ, η κυβέρνηση έδειξε χθες ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη λιτότητα μέχρι τελικής πτώσεως. H Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι στις ζημιογόνους ΔΕΚΟ θα πάρουν αυξήσεις για φέτος 3% και του χρόνου 4%, δηλαδή μικρότερες από τις αυξήσεις που συμφώνησαν ΓΣΕΕ – ΣΕΒ. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ενώ ο υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις (ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών) είναι ζημιογόνοι επειδή επιτελούν κοινωνικό έργο. Όσο για τις μεταρρυθμίσεις στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, αυτές μπήκαν οριστικά στο ράφι. Ο K. Καραμανλής προφανώς στάθμισε ότι το κόστος σ’ αυτή τη συγκυρία θα είναι μεγάλο.

ΣΗΜΕΡΑ, εξάλλου, οι υποκλοπές επιστρέφουν στο προσκήνιο. H κατάθεση του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Γ. Κορωνιά και του Μπιλ Ζήκου της Ericsson ίσως αποκαλύψουν νέα στοιχεία για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση. «TA NEA», πάντως, αποκαλύπτουν σήμερα ότι η ΑΔΑΕ πατάει το πόδι της και στην ΕΥΠ, καθώς ζητεί να εξετάσει την περίφημη βαλίτσα με την οποία έκαναν παρακολουθήσεις οι γνωστοί «ψαράδες» της Κατεχάκη. Παρακολουθήσεις που μένει να αποδειχθεί ποιους είχαν στόχο και με τίνος εντολή γίνονταν, καθώς και σε ποια χρονική στιγμή. Και το σημαντικότερο, ποιος έχει σήμερα στα χέρια του το υλικό αυτών των υποκλοπών. Να το θυμηθείτε, μέχρι τις εκλογές – όποτε και όταν γίνουν – οι υποκλοπές θα εξακολουθούν να ταλανίζουν τον δημόσιο βίο.

«ΑΓΡΟΙΚΟ KAI ΧΥΔΑΙΟ» χαρακτήρισε τον Ιταλό πρωθυπουργό και μεγάλο αντίπαλό του στις εκλογές της Κυριακής Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο ηγέτης της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Ρομάνο Πρόντι. Και φαίνεται ότι πολλοί Ιταλοί συμμερίζονται την άποψή του. Ο «Καβαλιέρε» όμως επιμένει. Μία ημέρα αφότου αποκάλεσε τους ψηφοφόρους της Αριστεράς «coglioni» (δηλαδή αρχ…), τους χαρακτήρισε και μαζοχιστές…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “