Eνώ επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στην Aθήνα

Εντείνεται η ανησυχία των σεισμολόγων για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο καθώς περιμένουν μετασεισμικές δονήσεις, μετά το χθεσινό 5,9 Ρίχτερ, αλλά αυτές δεν έρχονται.

Και είναι από τις σπάνιες φορές, όπως λένε οι επιστήμονες, που η φύση δεν τους επιτρέπει να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις της. Και όταν οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, τότε είναι που λέμε ο Θεός να βάλει το χέρι του πάνω από το νησί που έχει πληρώσει στο παρελθόν με τρόπο οδυνηρό τον Εγκέλαδο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και τη Θεσσαλονίκη, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών που στοιβάζονται σε δρόμους και πλατείες. Και τα πράγματα εξελίσσονται όλο και χειρότερα καθώς καθημερινά προστίθενται 6.000 τόνοι απορριμμάτων, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες εντείνουν τη δυσοσμία και τους κινδύνους μολύνσεων. Οι εργαζόμενοι απειλούν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματά τους. Είναι προφανές ότι τα πάθη των ταλαιπωρημένων κατοίκων της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας θα συμπέσουν με τα Πάθη του Κυρίου.

KATA TA ΑΛΛΑ, σήμερα αναμένεται σκληρή μάχη στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν στη Χαρ. Τρικούπη λένε ότι η κυβέρνηση φοβάται την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και ετοιμάζεται να τερματίσει τις εργασίες της Επιτροπής. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προειδοποιήσει με έντονο τρόπο πως αν η Επιτροπή επιχειρήσει με διαδικαστικά τερτίπια να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ θα είναι σκληρή.

TA ΤΑΞΙΔΙΑ του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία ήταν… ταξίδια φανταστικά, αποκυήματα του μυαλού των δημοσιογράφων. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εκδοχή του Μαξίμου. Ωστόσο, οι ευφάνταστοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες τους οι επιτελείς της Ρηγίλλης ματαίωσαν τις πρωθυπουργικές περιοδείες φοβούμενοι ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος στις περιοχές αυτές με πορείες εξαγριωμένων απολυμένων και αγροτών. H απόφαση του Μαξίμου να «κρύψει» τον Πρωθυπουργό έχει κάνει έξαλλους βουλευτές της N.Δ., οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την αντίδραση του κόσμου.

AMETANOHTO TO IPAN, αρνείται να σταματήσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου την ώρα που η διεθνής κοινότητα ζητεί από την Τεχεράνη να σταματήσει. H υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κοντολίζα Ράις προέτρεψε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιληφθεί τάχιστα του ζητήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ενώ ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) έφτασε χθες στην Τεχεράνη προκειμένου να βρεθεί κάποια διέξοδος στην κλιμακούμενη κρίση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “