Δεν βρίσκουν την αντι-Φώφη

Ο εφιάλτης της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς επέστρεψε ξανά στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να είναι πρωταγωνιστές στο ίδιο έργο. H Ρηγίλλης παρότι γνώριζε εδώ και τέσσερα χρόνια ότι αυτή η περιοχή είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της κατάφερε πάλι να βρεθεί σε αδιέξοδο. Δεκαπέντε μήνες ψάχνουν οι κομματικοί αξιωματούχοι για τον αντίπαλο της Φώφης Γεννηματά και ακόμη βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Ο Πρωθυπουργός πάντως έχει δώσει εντολή στον γραμματέα του κόμματος κ. Ελευθέριο Ζαγορίτη, στον πρώην γραμματέα κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη και σε όλα τα κορυφαία στελέχη εντός του Μαΐου να βρουν πρόσωπο από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, το οποίο μπορεί να δώσει αυτή τη μάχη. Έτσι ψάχνουν τώρα έναν έναν τους δήμαρχους του Λεκανοπεδίου που πρόσκεινται στη N.Δ. αλλά και δημοτικούς συμβούλους προβεβλημένους – όπως για παράδειγμα τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία εξελέγη στις περασμένες εκλογές πρώτη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα.

H N.Δ. όμως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο στο Λεκανοπέδιο. Πολλά είναι τα αγκάθια με τις υποψηφιότητες και στην επαρχία. Ο κ. Απόστολος Σταύρου, αφού συγκέντρωσε όλα όσα του μετέφεραν οι βουλευτές που πήγαν το Πάσχα στις περιφέρειές τους, ενημέρωσε χθες τον κ. K. Καραμανλή και του ζήτησε να παρέμβει στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με «αντάρτες» υποψηφίους όπως, παραδείγματος χάριν, η Αιτωλοακαρνανία, η Μαγνησία και η Αργολίδα.

Κορυφαία κομματικά στελέχη παραδέχονται ότι το πρόβλημα των «ανταρτών» θα ταλαιπωρήσει πολύ τη N.Δ. σε αυτές τις εκλογές, καθώς σε αρκετές περιοχές οι φιλοδοξίες είναι πολλές και τα αξιώματα που υπάρχουν δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες. Έτσι, τόσο ο γραμματέας του κόμματος κ. Ζαγορίτης όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Σταύρου περιμένουν από τον κ. Καραμανλή να αναλάβει δράση προτού ανακοινωθούν τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “