Eνώ οι υποκλοπές κρύβουν κι άλλους σκελετούς στην ντουλάπα

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Ο λόγος για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι η χώρα του αρνείται πεισματικά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο, χθες ζήτησε προκλητικά τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα θέτοντας ταυτόχρονα και θέμα δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

H πρόκληση Ερντογάν, ο οποίος είχε στόχο να κερδίσει πόντους πατριωτισμού στους σκληρούς της Τουρκίας, αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα.

KAI ΕΝΩ ο κ. Ερντογάν προκαλούσε από τη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Γ. Παπανδρέου αιφνιδίασε με την κίνησή του να δώσει το χρίσμα της υποψηφιότητας στην κρίσιμη Υπερνομαρχία Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης στη μουσουλμάνα δικηγόρο Γκιουλ Καραχασάν. Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «υπέρβαση», η οποία υποδηλώνει ότι η θρησκεία δεν μπορεί να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες. Υποψηφίους γυναίκες ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης στις Νομαρχίες Ηρακλείου και Λάρισας, καθώς και στον Δήμο Ζωγράφου, θέλοντας έτσι να συμβολίσει τον ενισχυμένο ρόλο των γυναικών στη νέα περίοδο του ΠΑΣΟΚ.

TO ΘΕΜΑ της ημέρας σε κάθε περίπτωση είναι οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του προέδρου της Επιτροπής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο αρχικοριός που έστησε την επιχείρηση των υποκλοπών το καλοκαίρι του 2004 είχε σχέσεις και με το Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου, ως γνωστόν, στεγάζεται ο Μεγάλος Αδελφός του Λευκού Οίκου ­ η υπηρεσία NSA των ΗΠΑ. H Επιτροπή Απορρήτων αποκάλυψε επίσης ότι άγνωστος είχε χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του Κώστα Τσαλικίδη, στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε νεκρός, λίγο πριν και λίγο μετά τον θάνατό του!

META ΤΙΣ αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση και ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών και τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση. Ό,τι είχε γίνει, δηλαδή, με την υπόθεση Κοσκωτά. Είπαμε, το θέμα των υποπλοκών φαίνεται να κρύβει ακόμη πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα.

ΙΡΑΝΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ παρακολουθεί με προσοχή έναν αντιπρόσωπο της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας καθώς αυτός του εξηγεί την ιατρική χρησιμότητα συγκεκριμένων πυρηνικών προϊόντων… Με «μαζική ειρηνική κινητοποίηση» απείλησαν χθες τις ΗΠΑ από την Αθήνα οι ακτιβιστές που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ σε περίπτωση ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “