Kαι φωτιές στη N.Δ. από τον βουλευτή Aχμέτ Iλχάν

Το τελικό χτύπημα στα ελληνικά νοικοκυριά που μαστίζονται από την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα και την ακρίβεια δίνει τώρα ο εφιάλτης της τρελής κούρσας του μαύρου χρυσού.

Πληθαίνουν καθημερινά τα ανησυχητικά μηνύματα ότι έρχεται τη θερινή περίοδο μπαράζ αυξήσεων στην αγορά από 4% έως 12% και το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ανατιμήσεις αυτές θα είναι σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι έμποροι σπεύδουν να ρίξουν τις ευθύνες για τις αυξήσεις στους βιομηχάνους, οι βιομήχανοι λένε ότι «για όλα φταίει το πετρέλαιο» και στο τέλος – όπως πάντα – πληρώνει τη νύφη μόνο ο καταναλωτής.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά την επιχείρηση της αποκατάστασης των δικών της παιδιών. Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και οι πιέσεις για ρουσφέτια γίνονται αφόρητες, τα κορυφαία στελέχη κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταποκριθούν στις… προσδοκίες των ψηφοφόρων τους. Το καινούργιο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση είναι το «ροκάνισμα» των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ ώστε να μη μπορεί να ελέγχει τις ενστάσεις για τις προσλήψεις που θα γίνουν σε μεγάλους οργανισμούς, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ κ.λπ. E ρε, πάρτι…

THN ΙΔΙΑ προεκλογική ρουσφετολογική στόχευση – όπως υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ – έχει και η ρύθμιση για ενίσχυση των ανέργων κλωστοϋφαντουργών ώσπου να ξαναβρούν δουλειά. Το επίδομα ενίσχυσής τους θα ισούται με την πλήρη σύνταξη και θα αφορά μόνο τους νομούς όπου η ανεργία είναι πάνω από 20%. H ρύθμιση, που προκαλεί τριβές τόσο στο εσωτερικό της N.Δ. όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε – φυσικά – τον ασκό του Αιόλου. Σε όλη την ελληνική περιφέρεια τώρα οι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι οργανώνονται και μέσω των Εργατικών Κέντρων ζητούν επέκταση του μέτρου πέραν των κλωστοϋφαντουργών και για όλους τους ανέργους.

KATA TA ΑΛΛΑ, φωτιές έχει ανάψει στη N.Δ. η περίπτωση του βουλευτή της Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος είχε λάβει μέρος πριν από μερικές εβδομάδες σε συνεδρίαση επιτροπής της τουρκικής Βουλής μαζί με τον ψευδομουφτή της Κομοτηνής, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση της μειονότητας στην Ελλάδα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με την επιλογή προνομίων ή κυρώσεων αναμένεται να θέσουν οι ισχυροί του ΟΗΕ την Τεχεράνη πριν προχωρήσουν στην υποβολή ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Σύντομη συζήτηση είχαν χθες για το επίμαχο θέμα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “