Kαι ομοφωνία ΠAΣΟK - N.Δ. για ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση εγκαταλείποντας οριστικά τις περίφημες μεταρρυθμίσεις που αποτέλεσαν για ένα χρόνο σημαία της πολιτικής της.

Ο φόβος της εκλογικής ήττας στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και η μεγάλη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της N.Δ. που μεταφέρουν καθημερινά οι βουλευτές σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ήταν δυο λόγοι ικανοί να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε αλλαγή πορείας. Πρώτον, έπεσε το κάστρο του ΟΣΕ όπου οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια εντυπωσιακή νίκη: Κατάφεραν να εξασφαλίσουν αύξηση της τάξεως του 4,5% για το 2006 και 5,5% για το 2007 και ταυτόχρονα να διατηρήσουν όλα τα κεκτημένα τους. Έτσι πήγαν περίπατο το όριο 3% στις αυξήσεις και οι αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας που ζητούσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

ΟΣΟ ΓΙΑ THN αναθεώρηση του Συντάγματος, μέσα σε ένα 24ωρο λύθηκαν όλες μας οι απορίες. Πρώτα άνοιξε τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός και πλέον ξέρουμε ότι η αναθεώρηση θα γίνει ουσιαστικά μόνο για να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Διότι μόνο σ’ αυτό υπάρχει ομοφωνία N.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως και σε μερικά ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας όπως για το ασυμβίβαστο των βουλευτών. Σε όλα τα άλλα, τα μεγάλα θέματα, διαφωνούν, με πρώτο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό που προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

TO ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ θέμα της ημέρας αφορά την πολύκροτη υπόθεση της σύλληψης των Πακιστανών που φέρνει ξανά στη δίνη του κυκλώνα τον κ. Γ. Βουλγαράκη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός δεν επείσθη με τις κατηγορηματικές δηλώσεις του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι η σύλληψη των Πακιστανών ήταν σενάριο «νοσηρής φαντασίας» και προχώρησε σε διώξεις.

KATA TA ΑΛΛΑ, τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τη γρίπη των πτηνών, ο οποίος μάς προκάλεσε τον φετινό χειμώνα κρίσεις μεγάλου πανικού. Τώρα μαθαίνουμε ότι τα αποδημητικά πτηνά που επέστρεψαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη δεν μετέφεραν τον θανατηφόρο ιό, διαψεύδοντας τους ειδικούς που προέβλεπαν ότι τα πτηνά θα άφηναν πίσω τους εκατόμβες σε Ευρώπη, Αφρική και ΗΠΑ.

MAXH ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ επιβίωσης δίνουν πλέον ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και Ντομινίκ ντε Βιλπέν (κέντρο και δεξιά στη φωτογραφία αντιστοίχως). H «Λε Μοντ» δημοσίευσε χθες ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν την εμπλοκή και του Σιράκ στην υπόθεση Clearstream που συγκλονίζει το γαλλικό πολιτικό σύστημα. Ο μόνος άνετος είναι ο τρίτος της φωτογραφίας, ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “