Eνώ συνεχίζεται η γκρίνια στο ΠAΣΟK

Δεύτερος γύρος σύγκρουσης για τις υποκλοπές αρχίζει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, μετά το πιεστικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανεξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή ο Γ. Βουλγαράκης.

Λίγες ώρες μετά το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον Γ. Αγγέλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, με τον οποίο συζήτησε την υπόθεση των Πακιστανών. Μια επίσκεψη που εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς τροφοδότησε σενάρια περί παραίτησής του από την κυβέρνηση.

ΠΑΝΤΩΣ ο Γ. Βουλγαράκης δεν «χρεώνεται» μόνο τους Πακιστανούς και τις υποκλοπές, αλλά και την κακή λειτουργία της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί «η εμπέδωση του αιτήματος ασφάλειας στους πολίτες» δεν ήταν απλώς ένα από τα προεκλογικά σλόγκαν της N.Δ., αλλά αποτέλεσε και σημαία της αντιπολιτευτικής του τακτικής που προβλήθηκε όσο και η μάχη που θα έδινε κατά της διαπλοκής όταν αναλάμβανε την εξουσία. Σήμερα, 26 μήνες μετά τη νίκη της N.Δ., έχουμε ξανά ανησυχητική έξαρση της εγκληματικότητας. Μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2006, 679 πολίτες έπεσαν θύματα ληστειών, 11.608 θύματα διαρρηκτών που λεηλάτησαν τα σπίτια τους, ενώ συμμορίες έχουν κλέψει 3.619 οχήματα.

KATA TA ΑΛΛΑ η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι σταθερή στην επιλογή της για ενίσχυση και βοήθεια των οικονομικά ισχυρών. Μετά τις φοροαπαλλαγές προχωρεί σε ρυθμίσεις-δώρα για τους μεγαλοοφειλέτες του IKA, ενώ ανοίγει τον διάλογο για το Ασφαλιστικό προκειμένου – όπως λένε οι αρμόδιοι υπουργοί – να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο για τον μεγάλο ασθενή του Ασφαλιστικού που είναι το IKA, στο οποίο οφείλουν περισσότερα από 3 δισ. ευρώ 190.000 επιχειρήσεις, η κυβέρνηση βάζει νερό στο κρασί της.

ΟΣΟ ΓΙΑ TO ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στην προσφιλή του εσωστρέφεια με όλους εναντίον αλλήλων. Στο στόχαστρο πάντως βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δέχεται βέλη από φίλους και μη φίλους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου για να καταγγείλει το κλίμα εσωστρέφειας.

ME ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ υποδέχθηκε χθες τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον – γνωστός και ως «Κόκκινος Κεν». «Σας καλωσορίζουμε, κύριε πρόεδρε», είπε ο Λίβινγκστον. «Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στο πλευρό σας, όχι στο πλευρό των εταιρειών πετρελαίου και της ολιγαρχίας». Λίγες ώρες αργότερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωναν την απόφασή τους να επιβάλουν κυρώσεις στη Βενεζουέλα και συγκεκριμένα να απαγορεύσουν την πώληση όπλων στη χώρα, με το επιχείρημα ότι δεν συνεργάζεται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “