Kαι δώρα με το αζημίωτο από τις τράπεζες

Ξύπνησαν οι μνήμες τού 2000 χθες στη Σοφοκλέους. Οι μαζικές πωλήσεις μετοχών πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας και οδήγησαν το Χρηματιστήριο στη μεγαλύτερη κατηφόρα του μέσα στο 2006, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μέχρι και 4,5 μονάδες.

Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη πτώση, που προκαλεί ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς βλέπει την άνοδο των τελευταίων μηνών να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες ημέρες.

ΔΕΝ EINAI αυτός όμως ο μόνος λόγος που πρέπει να προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση. H αγορά έχει ξεφύγει εντελώς, με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους βιομηχάνους να αυξάνουν κάθε τρεις και λίγο τις τιμές εξωθώντας πέρα από τα όριά τους τούς οικονομικά ασθενέστερους. Εκατοντάδες προϊόντα ανατιμήθηκαν μέχρι και τρεις φορές από την αρχή τους έτους, πολλά από τα οποία είναι είδη πρώτης ανάγκης. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, οι άνθρωποι της αγοράς λένε ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη…

ΟΠΩΣ άλλωστε δεν έχουμε δει τα χειρότερα στα επιτόκια που συνεχίζουν την ανοδική κούρσα και οι τράπεζες με δωράκια και τρικ επιχειρούν να προσελκύσουν πελάτες. Ενδεικτικό παράδειγμα η Εθνική, η οποία σε δάνεια των 100.000 θα δίνει και 4.000 ευρώ δώρο (με το αζημίωτο στο επιτόκιο), ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους με άλλες προσφορές.

ΠΑΝΤΩΣ, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, αυτή την ώρα τουλάχιστον, ρίχνουν το βάρος τους κυρίως στην αντιμετώπιση των εσωτερικών τους προβλημάτων. Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να σβήσουν τη νέα φωτιά που άναψε ο αποπεμφθείς γενικός γραμματέας Δ. Κωστόπουλος, ο οποίος, ως γνωστόν, είπε ότι με εντολή Καραμανλή δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου στο Χρηματιστήριο. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση εσωστρέφειας που φούντωσε πάλι τον τελευταίο καιρό.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ TOYPKOI πραγματοποίησαν χθες μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, για την τρομοκρατική επίθεση οπλοφόρου κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας δικαστής

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “