Eνώ οι Tούρκοι ζητούν τώρα και τα ρέστα

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να είναι ορισμένοι διοικητές ΔΕΚΟ που δείχνουν να μην κατανοούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής τους.

Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δημήτρης Μανιατάκης, ο οποίος στης… ακρίβειας τον καιρό ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ διπλασιασμό των τιμολογίων της ΔΕΗ. Και για να πετύχει τον στόχο αυτό ο κ. Μανιατάκης επικαλείται τιμολόγια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το γνωστό παραμύθι δηλαδή που θέλει να αντιγράφουμε την Ευρώπη μόνο στις δαπάνες αλλά όχι στους μισθούς.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ πάντως, που φαίνεται να έχουν καλύτερη αίσθηση της αγοράς από τους διοικητές των ΔΕΚΟ, με δελεαστικές προσφορές και διαφημιστικά τρικ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση στα δάνεια που έχει φέρει η άνοδος των επιτοκίων. Είναι προφανές πάντως ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε σύγχυση καθώς φοβούνται ότι η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου των περασμένων μηνών έχει κλείσει τον κύκλο της. H εμπειρία πάντως του 2000 λέει ότι η σύγχυση και ο πανικός δεν είναι καλοί σύμβουλοι σε τέτοιες κρίσιμες φάσεις γιατί στο τέλος οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κερδοσκόποι.

ΩΣΤΟΣΟ το μείζον θέμα των ημερών είναι τα όσα συνέβησαν προχθές στο Αιγαίο καθώς παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά για το τραγικό συμβάν. Ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη, ανέβασε χθες τους τόνους και κάλεσε την Άγκυρα να αλλάξει συμπεριφορές. Οι Τούρκοι ωστόσο μας ζητούν τα ρέστα, ρίχνοντας ευθύνες στον άτυχο Έλληνα πιλότο και επιχειρούν να εκθέσουν τη χώρα μας στη διεθνή κοινότητα.

KATA TA ΑΛΛΑ, στη Σοφοκλέους οι βουτιές του Δείκτη συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει πού είναι το τέλος της κατηφόρας. Συνεχίζονται όμως και τα προβλήματα του γάμου της Εθνικής με την τουρκική Finansbank – χθες η μετοχή της τράπεζας έπεσε άλλες τέσσερις μονάδες -, ενώ οι διοικήσεις των ταμείων, που κατέχουν μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Τράπεζας, παραμένουν σκεπτικές για το αν θα μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε ξαφνικά χθες στον εμπορευματικό σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Έκαιγε επί ώρες, αλλά ευτυχώς ο άνεμος έπνεε προς την αντίθετη κατεύθυνση από τα επιβατικά τέρμιναλ, δηλαδή προς τη θάλασσα, κι έτσι δεν απειλήθηκε η ζωή των ταξιδιωτών. Την ευθύνη ανέλαβε αργά το βράδυ μια σκληροπυρηνική κουρδική οργάνωση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “