Προκλητικό χτύπημα στην καρδιά της Aθήνας

Τα «εγγόνια» της 17 Νοέμβρη είναι προφανές ότι επιχειρούν να απογαλακτιστούν. Μετά τη βόμβα στην Πλατεία Συντάγματος, χθες έστρεψαν επάνω τους τούς προβολείς, αφού έδρασαν επιχειρησιακά με τρόπο που παραπέμπει στις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Οι απόγονοι του πρώτου πυρήνα της τρομοκρατίας στη χώρα μας επέλεξαν να κάνουν την προκλητική τους επανεμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας, στήνοντας ενέδρα στον υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη κοντά στο σπίτι του – σε σημείο μάλιστα από όπου περνάει ο ίδιος, η γυναίκα του και τα παιδιά του. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι οι δράστες κινήθηκαν με άνεση κάτω από τη μύτη των αρχών ασφαλείας, αφού ο κ. Γ. Βουλγαράκης είναι ένα από τα καλύτερα φρουρούμενα πρόσωπα της χώρας και δεν φεύγει από το σπίτι του αν δεν λάβει το «πράσινο φως» από την Αστυνομία.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ της πολιτικής συζήτησης, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόταση του κ. Κωστή Στεφανόπουλου για παραπομπή των διαφορών του Αιγαίου στο Δικαστήριο της Χάγης. H κυβέρνηση διά της υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Επικρατείας δείχνει να συμφωνεί με αυτήν τη στροφή στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όχι όμως και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος – ίσως και για λόγους πολιτικού αντίβαρου εκφράζει αντιρρήσεις. Υπέρ της Χάγης, που ήταν βασική επιλογή των κυβερνήσεων Σημίτη, τάσσεται και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επικρίνει με δριμύτητα την κυβέρνηση.

TON ΠΡΩΗΝ δημοσιογράφο και δήμαρχο Βριλησσίων φαίνεται να επιλέγει τελικά η N.Δ. για να κατεβάσει στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιώς απέναντι στη Φώφη Γεννηματά. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ μάλλον καταλήγει στη χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης απέναντι στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

KATA TA ΑΛΛΑ, η άνοδος των επιτοκίων δείχνει να έχει ταρακουνήσει για τα καλά τις τράπεζες, οι οποίες σπεύδουν η μία μετά την άλλη με γενναίες προσφορές και δώρα να δελεάσουν τους πελάτες τους – τα κέρδη πάντως το πρώτο τρίμηνο παραμένουν πολύ ψηλά (59% σε σχέση με πέρυσι για την Εθνική και πάνω από 100% για την Εμπορική).

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές στην Ιταλία είχαν γλυκιά γεύση για τον πρωθυπουργό πλέον Ρομάνο Πρόντι. H Ένωσή του κέρδισε τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους δήμους της χώρας. Ήταν μια νίκη για την Κεντροαριστερά, πολύ σαφέστερη από την πύρρειο νίκη της στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι του Μπερλουσκόνι ηττήθηκαν κατά κράτος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “