Eνώ οι φοιτητές απαιτούν οριστική απόσυρση

Μια ακόμη… μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που «θα άλλαζε τον χάρτη στην Παιδεία», όπως έλεγαν γεμάτοι βεβαιότητες οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, μπήκε στο ψυγείο.

Ο Πρωθυπουργός υπό την πίεση που προκαλούν οι γενικευμένες αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών ύψωσε λευκή σημαία και έστειλε μετεξεταστέα την κ. M. Γιαννάκου για το φθινόπωρο.

MONO ΠΟΥ η ύλη στην οποία θα εξεταστεί ύστερα από 5 μήνες η υπουργός θα είναι διαφορετική από αυτή που συζητάμε σήμερα, αφού το νομοσχέδιο που θα φτάσει στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου θα έχει περάσει από 40 κύματα και θα είναι προϊόν συμβιβασμού. Είναι προφανές ότι ο νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία θα έχει την τύχη των ρυθμίσεων για την Ολυμπιακή, την τύχη του κανονισμού λειτουργίας των ΔΕΚΟ και τόσων άλλων μικρών και μεγάλων «ηρωικών» διακηρύξεων της κυβέρνησης για ανατροπές που δεν είδαμε ποτέ. Οι φοιτητές – πάντως – επιμένουν στις καταλήψεις παρά την υποχώρηση και ζητούν αυτό το νομοσχέδιο να μην έρθει ποτέ στη Βουλή. Λέτε να καταλάβουν τώρα στη N.Δ. ότι χωρίς συμμαχίες καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να γίνει ακόμη και αν είναι στη σωστή κατεύθυνση;

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ωστόσο επιδεικνύει σταθερότητα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και αν πουλάει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου φθηνά. Χθες ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έβγαλε και επισήμως στο σφυρί την Εμπορική Τράπεζα μετά την προσφορά της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας έναντι του ποσού των 3,1 δισ. ευρώ. H τιμή όμως αυτή – που σημαίνει ότι η κάθε μετοχή πωλείται 23,50 ευρώ – προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη της Εμπορικής τα οποία θεωρούν χαμηλό το τίμημα και προσδοκούν σε μεγαλύτερες προσφορές. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα σχέδια των Γάλλων για εθελουσία έξοδο 500 ατόμων και αναδιάρθρωση του προσωπικού.

KATA T’ ΑΛΛΑ, και κινητά τηλέφωνα θα περιλαμβάνει η «κόκκινη γραμμή» των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας για την αποφυγή έντασης στο Αιγαίο, ενώ χθες τόσο η Αθήνα όσο και η Κύπρος επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από το βέτο Παπαδόπουλου που ενόχλησε την Αθήνα.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ μεταφέρουν στα χέρια το άψυχο κορμί του 10χρονου Ασράφ Μουγκράμπι, ενός από τους 9 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους μετά τη χθεσινή ισραηλινή επίθεση με πυραύλους εναντίον μαχητών της ισλαμικής Τζιχάντ. «Δεν θα επιδείξουμε άλλο αυτοσυγκράτηση» έναντι των Παλαιστίνιων μαχητών διεμήνυσε το Ισραήλ, που αποποιείται κάθε ευθύνη για την πρόσφατη σφαγή αμάχων – ανάμεσά τους πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας – σε παραλία της Γάζας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “