Kαι αντεπίθεση Γιώργου από τη Θεσσαλονίκη

Οι αναταράξεις στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας συνεχίζονται. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου πίσω από τα χαμόγελα και τις θερμές χειραψίες που είχαν χθες στην Αθήνα, προσπάθησαν να κρύψουν τις διαφωνίες τους που είναι σε όλους γνωστές.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος επιμένει στη σκληρή στάση με χρήση του βέτο προκειμένου να πάρει όσα μπορεί μέσα στο 2006. H Αθήνα, από την άλλη, επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας μέσω της οποίας θα ελεγχθούν οι ακραίοι κύκλοι της γείτονος. Αποφάσεις δεν ελήφθησαν και αναμένεται νέα συνάντηση μετά τις πρωτοβουλίες της φινλανδικής προεδρίας, έως το τέλος του καλοκαιριού.

AKOMH ΕΝΑΣ «φόρος σπουδών» προστέθηκε σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους. Πρόκειται για τον φόρο της γκαρσονιέρας. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αφού τα ενοίκια των μικρών διαμερισμάτων στα οποία κατά κανόνα ζουν οι φοιτητές, τα τελευταία χρόνια σημείωσαν αύξηση έως και 60%. Οι μεσίτες προβλέπουν ότι αυτή η έκρηξη θα συνεχισθεί και φέτος κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και την Πάτρα. Και για να προετοιμάζονται οι γονείς των νέων φοιτητών, πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος ζωής φοιτητή που σπουδάζει σε άλλη πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του για τους 10 μήνες υπολογίζεται γύρω στα 7.300 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ σκηνή τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει την αντεπίθεσή του προκειμένου να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. H αρχή γίνεται από τη Θεσσαλονίκη όπου απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλάει σε συγκέντρωση οπαδών του και ο μηχανισμός του κόμματος βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Αυτή η συγκέντρωση, όπως εκτιμούν στη X. Τρικούπη, θα έχει ευρύτερη πολιτική σημασία και θα είναι η «πρόβα» για την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

KAI ΑΦΟΥ ο λόγος για τη ΔΕΘ, ήδη ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για το τι πρέπει να πει και τι να μην πει τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση. Συνεργάτες του εισηγούνται να δώσει, επιτέλους, φέτος το επίδομα θέρμανσης για να τονώσει το φιλολαϊκό προφίλ του, αλλά ο Γ. Αλογοσκούφης εξακολουθεί να ανθίσταται σθεναρά.

ENA ΠΑΙΔΙ που τραυματίστηκε από επίθεση των Ισραηλινών με πυραύλους στην Πόλη της Γάζας μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν χθες τη ζωή τους σε διπλή πυραυλική επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “