Eνώ στη N.Δ. επικρατεί πλήρης σύγχυση

Μπορεί εδώ και χρόνια οι τράπεζες να έχουν κέρδη ρεκόρ, αυξάνοντας τα επιτόκια των δανείων και μειώνοντας τα επιτόκια των καταθέσεων ή χρεώνοντας οποιαδήποτε συναλλαγή γίνεται στον γκισέ χωρίς κανείς αρμόδιος να πάρει κάποιο μέτρο.

Επιτέλους όμως χθες η Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε πρόστιμα (ψίχουλα, είναι αλήθεια, για τον κύκλο εργασιών των τραπεζών) σε 8 από αυτές αφού διαπίστωσε παραπλάνηση των πελατών με τρικ και εξωπραγματικές καμπάνιες. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη απόφαση του κ. Γκαργκάνα μετά τη δήλωσή του ότι στην Ελλάδα έχουμε ακρίβεια μόνο στα… ραπανάκια.

ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ πάντως, παρά τις καλές δημοσκοπήσεις για τη N.Δ., επικρατεί πλήρης σύγχυση. Τα ίδια στελέχη που προεξοφλούν τη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές διακατέχονται από μεγάλη ηττοπάθεια για τις νομαρχιακές και δημοτικές. Έτσι πιέζουν τον Πρωθυπουργό να αρχίσει περιοδείες σ’ όλη τη χώρα. H αρχή γίνεται με το Ηράκλειο το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ την Παρασκευή μεταβαίνει στη Λευκάδα, όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Τα δύσκολα όμως έπονται. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει, για παράδειγμα, ποτέ θα πάει στη Λάρισα και τη Βόρεια Ελλάδα για να συναντηθεί με τους αγρότες και τους ανέργους.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Μια μέρα πριν από τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στην οποία έχει επενδύσει πολλά, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα την καταγγείλει ανοιχτά εάν επιχειρήσει να προχωρήσει στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων με αδιαφανείς διαδικασίες. Προέτρεψε μάλιστα τα στελέχη να «χτυπήσουν αλύπητα» την κυβέρνηση εάν επιχειρήσει να υποθηκεύσει την «οικονομία και την άμυνα της χώρας». Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η αντεπίθεση μόλις τώρα άρχισε…

KATA TA ΑΛΛΑ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος ζήτησε συνταγματική κατοχύρωση της ελεύθερης επιλογής στο Σύνταγμα της χώρας, ενώ στη Βουλή ο κ. Ορφανός έκανε και την τελευταία αλλαγή που απαίτησε η ΦΙΦΑ στο αθλητικό νομοσχέδιο ώστε να άρει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ στρατιώτης ασκείται σε πεδίο βολής βάσης κοντά στο κιμπούτζ Ζικίμ, ελάχιστα έξω από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινοί ηγέτες έδωσαν χθες το πράσινο φως στον στρατό να επεκτείνει την επίθεσή του, την οποία άρχισε στις 28 Ιουνίου, διατάσσοντας τα στρατεύματα να μπουν σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας στις οποίες δεν είχαν ώς τώρα εισέλθει. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να παραδίδει βοήθεια στους Παλαιστινίους, προσπαθώντας να αποκαταστήσει μέρος της ζημιάς που έχει προκαλέσει η ισραηλινή εισβολή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “