Kαι παράνομες συλλήψεις τα Σαββατοκύριακα

Χτύπησαν ξανά οι κερδοσκόποι της αγοράς και επέβαλαν πάλι, με πρόσχημα την αύξηση της τιμής των καυσίμων, το δίκαιο της αισχροκέρδειας.

Διπλασίασαν μέσα σε λίγες ημέρες τις τιμές των οπωροκηπευτικών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εποχικά προϊόντα αυξήθηκαν πάνω από 100%.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ παράλογες και αδικαιολόγητες καθώς ούτε θεομηνία είχαμε πρόσφατα ούτε για κάποιο λόγο αυξήθηκε η ζήτηση. Όλες αυτές οι αυξήσεις είναι προφανές ότι θα μετακυλισθούν στους καταλόγους των εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές, ανεβάζοντας και άλλο το ήδη υψηλό κόστος των διακοπών. Και όλα αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα έρχονται, καθώς τον Σεπτέμβριο αναμένονται αυξήσεις μέχρι 7% σε 400 είδη σούπερ μάρκετ.

ΕΠΙΣΗΣ, με μια εκβιαστική τακτική που βασίζεται σε παράνομες συλλήψεις επιχειρεί η κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ. επιδίδεται σε «σαφάρι» και συλλαμβάνει παράνομα πολίτες για χρέη προς το Δημόσιο. Παραλογισμός πρώτος: οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται στα κρατητήρια μέχρι τη Δευτέρα, ενώ ο νόμος λέει σαφέστατα ότι απαγορεύονται οι συλλήψεις για χρέη. Μάλιστα, όσον αφορά πολλούς από τους παρανόμως συλληφθέντες, αφού έχουν τραβήξει τη μεγάλη ταλαιπωρία, διαπιστώνεται ότι έχουν πληρώσει τα χρέη τους αλλά δεν ήταν ενημερωμένα τα αρχεία της Αστυνομίας.

TA ΣΤΕΛΕΧΗ της Ρηγίλλης, πάντως, ενώ ετοιμάζονται για το πανηγύρι της ΟΝΝΕΔ στη Λευκάδα, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός για να στηρίξει τις περίφημες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, έχουν τα μάτια στραμμένα στον Πειραιά. Σαν να μην έφθαναν οι δυσκολίες που έχει με την κάθοδο του Παναγιώτη Φασούλα ο κ. Χρ. Αγραπίδης, έχει να αντιμετωπίσει και αντάρτη υποψήφιο από τα σπλάχνα της παράταξης. Ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Π. Μελάς αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Ρηγίλλης και ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του. Καλά ξεμπερδέματα…

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πάντως, από τη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και επανέλαβε τις βαριές καταγγελίες του για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψει απευθείας αναθέσεις. Και πρόσθεσε με έμφαση ότι «κάποιοι θέλουν να γίνουμε ”καλά παιδιά”, να μη βλέπουμε και να μη μιλάμε όταν τα συμφέροντα είναι μεγάλα».

KATA THN ΤΕΛΕΤΗ ορκωμοσίας των νέων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, χθες στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας, τα ξίφη επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη φωτογραφία, ο Κάρολος Παπούλιας επιδίδει το ξίφος στην ανθυποσμηναγό ιπταμένη Κατερίνα Κουσκοβίτη, η οποία μαζί με την Ιωάννα Χρυσαυγή είναι οι πρώτες γυναίκες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “