Η κυβέρνηση «έκλεισε» την Επιτροπή

Συνέβη κι αυτό. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να βάλει λουκέτο στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών.

Κι αυτό χωρίς να επιτραπεί η κατάθεση βασικών μαρτύρων της υπόθεσης και χωρίς φυσικά ­ η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει το έργο της και να έχει καταλήξει σε πόρισμα. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα, αποχώρησε από τη Βουλή, μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «παρακράτος», αλλά κανείς στην κυβέρνηση δεν συγκινήθηκε, καθώς η Ν.Δ. θέλει να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα. Μόνο που σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές δεν ξεχνιούνται με το κρυφτούλι αλλά με την αποκάλυψη και τιμωρία των υπευθύνων.

ΣΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ με τα οποία επιθυμεί να ασχολείται η κυβέρνηση, ιδιαίτερα εν όψει της ομιλίας του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, εντάσσεται, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η πώληση του ΟΤΕ σε ξένους. Μία πώληση που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους της εταιρείας, που λένε ότι η κυβέρνηση για εισπρακτικούς λόγους πουλάει σε ξένους το φιλέτο του ΟΤΕ με προίκα τις θυγατρικές και τις επενδύσεις του, που τα επόμενα χρόνια θα φέρουν κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΠΑΝΤΩΣ με την πώληση του ΟΤΕ και τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να παίξει στη Θεσσαλονίκη το χαρτί του μεταρρυθμιστή. Θα προσπαθήσει με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει έναν αντιπερισπασμό στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών που θα υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες στη δημοσιότητα 39+1 προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Καραμανλή που δεν τηρήθηκαν τους 26 μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ από τα δυσάρεστα θέματα για την κυβέρνηση είναι η δραματική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Για παράδειγμα, κανείς κρατικός αξιωματούχος αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι είναι οι ασφαλισμένοι στη χώρα. Οι ανασφάλιστοι πάντως εργαζόμενοι ξεπερνούν το 1.100.000, ενώ η εισφοροδιαφυγή ξεπερνά τα 4,5 δισ. Όσο για τον χρόνο έκδοσης των συντάξεων; Αυτός είναι σταθερός και κρατά 18 μήνες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ αποκτά το σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα που συγκλονίζει την τελευταία εβδομάδα τη Γερμανία. Εκπρόσωπος της Ε.Ε. επιβεβαίωσε ότι 180 τόνοι αλλοιωμένου κρέατος καθώς και 40 τόνοι αλλοιωμένων λαχανικών, έχουν εξαχθεί σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “