Αποκαλύψεις - καταιγίδα για την κυβέρνηση

Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση από την καταιγίδα της γαλάζιας διαφθοράς που ενέσκηψε χθες με τρεις αποκαλύψεις για μεγάλες υποθέσεις, κάποιες από τις οποίες μάλιστα κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνώριζαν και έκρυβαν στα συρτάρια τους.

Η πιο προκλητική υπόθεση είναι ο εκβιασμός μεγάλης εταιρείας γαλακτοκομικών από κρατικό λειτουργό επιφορτισμένο να προστατεύει τον ανταγωνισμό και τη λειτουργία της αγοράς. Η άλλη καραμπινάτη περίπτωση διαφθοράς έρχεται από το ΙΚΑ, οι ελεγκτές του οποίου δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους όταν πρόκειται να κυνηγήσουν μερακοματιάρηδες που δεν κόλλησαν τα απαραίτητα ένσημα στις οικοδομές, διαπλέκονται ωστόσο με μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες οι οποίες με τα χρέη τους οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ίδρυμα της χώρας. Η τρίτη περίπτωση αφορά στημένους διαγωνισμούς προμήθειας φαρμάκων για μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Και όλα αυτά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ο αγιασμός στα σχολεία έγινε για τη διατήρηση του εθίμου και όχι για την έναρξη των μαθημάτων, διότι τα δημοτικά κλείνουν πριν καλά καλά ανοίξουν λόγω της πενθήμερης απεργίας των δασκάλων από την ερχόμενη Δευτέρα. Η υπουργός Παιδείας πάντως ανοίγει βεντέτα με τους δασκάλους, αμφισβητεί ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και κυρίως ότι υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς ενώ δηλώνει πως όσα κενά υπάρξουν θα καλυφθούν αμέσως. Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι η υπουργός ψεύδεται αφού, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, χθες υπήρχαν σε όλη τη χώρα 2.882 κενές θέσεις. Αν σ’ αυτές προστεθούν και οι 8.000 ωρομίσθιοι και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση, τότε τα κενά φθάνουν τις 15.000.

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ μέτωπο της κυβέρνησης είναι η παιδεία, το άλλο είναι αγρότες οι οποίοι εμφανίζονται οργισμένοι μετά τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή ότι δεν μπορεί (λόγω της Ε.Ε.) να γίνει μείωση του ΦΠΑ στην αγορά των αγροτικών μηχανημάτων όπως τους είχε υποσχεθεί ρητά η Ν.Δ. την προεκλογική περίοδο. Η οργή των αγροτών έγκειται και στο ότι – όπως αποκαλύπτεται – ο κ. Καραμανλής έδινε τότε τη συγκεκριμένη προεκλογική υπόσχεση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω των κανονισμών της Ε.Ε.

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ο πόνος εκείνων που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Δίδυμων Πύργων, στη Νέα Υόρκη, αλλά και του Πενταγώνου, στην Ουάσιγκτον, παραμένει εξίσου έντονος. Κάτι έχει αλλάξει όμως… Κοντά στο «Σημείο Μηδέν», χθες, την ώρα που το προεδρικό ζεύγος κατέθετε στεφάνια, χιλιάδες οργισμένοι Αμερικανοί πολίτες διαδήλωναν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης Μπους, ιδίως όσον αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “