Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης

Η καλύτερη άμυνα είναι η… επίθεση. Αυτό είναι – για μια ακόμη φορά – το σλόγκαν του Μαξίμου, που βλέποντας ότι η υπόθεση των γαλάζιων κουμπάρων έχει πάρει απρόβλεπτες πολιτικές διαστάσεις επιτίθεται διά στόματος Πρωθυπουργού – παρακαλώ – εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σε βουλευτές της Ν.Δ. σε δείπνο που παρέθεσε σε εξοχικό κέντρο στη Νέα Μάκρη, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι για τον γιγαντισμό της διαφθοράς ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ που καλλιέργησε, λέει, τη νοοτροπία της αρπαχτής. Το ΠΑΣΟΚ ανεχόταν τη διαφθορά και τη συγκάλυπτε, ενώ εμείς την αποκαλύπτουμε, είπε ο κ. Καραμανλής. Καλά τώρα. Ας μην ήταν η ΜΕΒΓΑΛ να μιλήσει για τον εκβιασμό και όλα θα ‘ταν μέλι – γάλα…

Η ΔΡΑΣΗ της «συμμορίας των κουμπάρων» ήταν και χθες στην πρώτη γραμμή, καθώς ο κουμπάρος Κωνσταντινίδης – ο άνθρωπος που εκτέλεσε τη δύσκολη αποστολή της μεταφοράς χρημάτων – δεν μάσησε τα λόγια του. Τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα και έκαψε τον ισχυρό κουμπάρο του Αδαμόπουλο – τον κ. Γενικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που ζήτησε το απίστευτο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΑΝΤΩΣ η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρέμβει επικοινωνιακά στην υπόθεση, επιστράτευσε ακόμη και τη σύλληψη του Παλαιοκώστα. Το έργο το είδαμε με την Μπουρμπούλια, το εμπεδώσαμε με τον Βαβύλη και χθες είδαμε την επανάληψή του με την ανακοίνωση της σύλληψης την ώρα που τα δελτία των 8 βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Η επιτυχία της Αστυνομίας πρόσφερε μια ακόμη ζωντανή σύνδεση στα κεντρικά δελτία των καναλιών, η οποία δεν στάθηκε ικανή ωστόσο να αλλάξει και τη θεματολογία τους.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει προς το παρόν να μπει στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης. Στη Χ. Τρικούπη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και στοιχηματίζουν ότι αυτή η υπόθεση έχει πολύ βάθος. Ο κ. Γ. Παπανδρέου απορρίπτει προς το παρόν τις εισηγήσεις να ζητήσει εξηγήσεις από συγκεκριμένους υπουργούς και αναμένει τις εξελίξεις. Οι συνεργάτες του λένε ότι ο πρόεδρος ξέρει το πότε και πώς θα… «χτυπήσει». Για να δούμε.

ΕΝΤΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε πάρκο του Ντιγιάρμπακιρ. Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΡΚΚ. Γιατί όμως Κούρδοι να σκοτώσουν Κούρδους; Και γιατί να σημειωθεί μια τέτοια επίθεση λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του ΡΚΚ για εκεχειρία;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “