Νέες πτυχές στη δράση της γαλάζιας συμμορίας

Στη δίνη του κυκλώνα έχει μπει πλέον ο Σάββας Τσιτουρίδης, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται νέες πτυχές της δράσης της γαλάζιας συμμορίας των κουμπάρων, που αφήνουν βαριές σκιές στο περιβάλλον του και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Η χθεσινή αποκάλυψη για το τηλεφώνημα που έκανε ο περίφημος κομιστής της μίζας Κώστας Κωνσταντίδης στον ειδικό γραμματέα και στενό συνεργάτη του υπουργού Ευγένιο Παπαδόπουλο λίγο πριν συλληφθεί, είναι μία ακόμη «διαβολική σύμπτωση» – αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί το γραφείο του κ. Σ. Τσιτουρίδη – η οποία εγείρει πλήθος νέων μεγάλων ερωτηματικών. Ερωτηματικά τα οποία βασανίζουν το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης, που περιμένουν με κομμένη την ανάσα νέες αποκαλύψεις που ενδεχομένως «θα οδηγήσουν τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει κορυφαίος υπουργός. Είναι προφανές ότι η θύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη και δύσκολα θα κοπάσει.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου βρήκε την ευκαιρία που ανέμενε. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι όταν ο πρόεδρος έλεγε τα περί «κυβέρνησης Σικελών», γνώριζε ότι επρόκειτο να ξεσπάσει θύελλα με υποθέσεις σκανδάλων και ετοιμαζόταν να αξιοποιήσει το θέμα. Από τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των συναρμόδιων υπουργών. Ενδεικτική της τακτικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκη, ο οποίος σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού «γράψτε καλά στο μυαλό σας, μηδενική ανοχή», ανέφερε «αυτό, καλόν είναι ο Πρωθυπουργός να το πει σε φίλους, στα στελέχη του και κάθε λογής κουμπάρους».

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ σημαντικό ραντεβού στην Ουάσιγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου θα έχει η Ντόρα Μπακογιάννη με την Κοντολίζα Ράις, ενώ ένα 24ωρο πριν θα συναντηθεί με τη γερουσιαστή Χίλαρι Κλίντον. Το καυτό θέμα της συνάντησης της υπουργού Εξωτερικών με την Κ. Ράις είναι οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, οι οποίες όλα δείχνουν ότι οδεύουν προς νέα κρίση και μάλιστα σύντομα – εξέλιξη που δεν θα είναι η καλύτερη για την Ελλάδα και κυρίως για την Κύπρο.

ΜΑΘΗΤΕΣ του σχολείου Dawson College, στον Καναδά, τρέχουν να σωθούν υπό την κάλυψη αστυνομικών. Ο 25χρονος που άνοιξε πυρ εντός της καφετέριας σκοτώνοντας μια κοπέλα 20 ετών και τραυματίζοντας 19 ανθρώπους, τρελαινόταν να παίζει στο Ίντερνετ ένα παιχνίδι ρόλων με τίτλο «Η Σούπερ Σφαγή του Κόλουμπαϊν», «εμπνευσμένο» από την ημέρα που δύο μαθητές του σχολείου Κόλουμπαϊν στο Κολοράντο των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1999 άνοιξαν πυρ εναντίον των συμμαθητών τους σκοτώνοντας 13 ανθρώπους

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “