...ενώ «ξέχασαν» 268.076 συμβασιούχους

Όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις – σαν τη χθεσινή των «ΝΕΩΝ» για τα ΚΕΚ και τους διαγωνισμούς των 172 εκατομμυρίων ευρώ – τόσο η κυβέρνηση αναγκάζεται να παρέχει κάλυψη στον κ. Σάββα Τσιτουρίδη.

«Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού», δηλώνουν στερεότυπα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, παρ’ ότι πολλοι υπουργοί και βουλευτές – μεταξύ των οποίων και παλιοί φίλοι του – παίρνουν πλέον αποστάσεις ασφαλείας από τον υπουργό Απασχόλησης. Ο ασκός του Αιόλου όμως έχει ανοίξει και όλοι στη Ν.Δ. στρέφονται εναντίον αλλήλων. Να, ο ίδιος ο κ. Τσιτουρίδης άνοιξε πόλεμο – υπόγειο προς το παρόν – με τον κ. Δ. Σιούφα. Και – προφανώς – έπεται συνέχεια…

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ θυμόσαστε εκείνη τη φοβερή και τρομερή προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους; Τελικά μονιμοποιήθηκαν 32.924 υπάλληλοι. Αυτό ήταν και τελείωσε. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι λίγοι και ότι ποτέ άλλοτε δεν μονιμοποιήθηκαν τόσοι πολλοί. Ίσως έχει δίκιο. Πάντως, δεν μονιμοποιήθηκαν 300.000 χιλιάδες, όπως έταζε προεκλογικά η Ν.Δ. Και το χειρότερο είναι ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε για τους άτυχους, ότι δεν αρκεί που δεν μονιμοποιήθηκαν αλλά δεν πρέπει ούτε να πληρώνονται!

ΠΑΝΤΩΣ, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε έστω με καθυστέρηση τα καρτέλ σε 23 κλάδους και έτσι όλοι γνωρίζουν εκείνους που εκτίναξαν της τιμές της αγοράς, με διευθύνσεις και ονόματα. Τώρα, λοιπόν, που κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξέρουν ποιοι οδηγούν στη χρεοκοπία εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που τα φέρνουν βόλτα με μεγάλη δυσκολία, μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Πολιτείας. Αρκεί να μην τις εμπιστευτούν πάλι σε κανένα… φωστήρα της «παρέας των Βρυξελλών»…

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, σήμερα είναι η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που για άλλη μία χρόνια θα γιορταστεί στη χώρα μας μέσα στα… Ι.Χ. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το μεγάλο κομμάτι της επιβατικής κίνησης, παρά τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, τα ιδιωτικά εναλλακτικά μέσα, όπως το ποδήλατο, είναι… εξόριστα σε ελάχιστους δρόμους της Αθήνας.

ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ το πόστερ της Τουρκάλας συγγραφέως Ελίφ Σαφάκ έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Το δικαστήριο απάλλαξε τη Σαφάκ από την κατηγορία ότι προσέβαλε την τουρκική ταυτότητα, αναφερόμενη σε βιβλίο της στη γενοκτονία των Αρμενίων. Η υπόθεση θεωρήθηκε ως ένα ακόμη τεστ για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “