Ενώ η κυβέρνηση καλύπτει τα ρουσφέτια Ψωμιάδη

Σε φαύλο κύκλο μπαίνει η κυβέρνηση με τις εξελίξεις στην παιδεία, ένα θέμα που η ίδια ανέδειξε με τη σκληρή της στάση για να ξεπεράσει, επικοινωνιακά τουλάχιστον, τον σκόπελο της διαφθοράς.

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στους δασκάλους και στην υπουργό Παιδείας, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατεβαίνουν σε απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μια φράση της κ. Μ. Γιαννάκου έριξε νέο λάδι στη φωτιά: «Τι άλλο να κάνει ένας έντιμος άνθρωπος σε μια τόσο ανέντιμη κατάσταση;» είπε η υπουργός, για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ο οποίος απάντησε ότι επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς… προσαυξημένους με 17,5 ευρώ τον μήνα, όσο δηλαδή το επίδομα που τους δίνει η κυβέρνηση σε 6 δόσεις.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η κυβέρνηση έφτασε χτες να καλύψει τα ρουσφέτια του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ρουσόπουλος θεώρησε απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι ο κ. Ψωμιάδης ενημέρωσε με εμπιστευτική επιστολή του τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. για τη σύναψη επικείμενων συμβάσεων. Αντίθετα, αποστάσεις από τον κουμπάρο του Πρωθυπουργού και διοικητή της ΑΤΕ κ. Μηλιάκο πήρε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δούκας.

ΕΞΑΛΛΟΥ, πριν κλείσει το ένα μέτωπο ανοίγει το άλλο για την κυβέρνηση. Χθες παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΗ ο κ. Γρ. Αναστασιάδης, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη διοικητική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη ΔΕΗ. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Γ. Αναστασιάδης έφυγε για να μη συνδεθεί το όνομά του με τα όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ, την οποία χαρακτηρίζουν «πλοίο που βουλιάζει». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, κράτησε και χθες ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση λέγοντας ότι οι κλοπές και οι υποκλοπές είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντίληψης, της αυθαιρεσίας.

ΥΠΟΚΛΙΣΗ από τον 90ό πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και πρόεδρο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Σίνζο Άμπε, λίγο μετά την εκλογή του χθες. Ο Άμπε, υποστηρικτής της στενής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενός ισχυρού στρατού, εξελέγη αφού πέτυχε άνετη πλειοψηφία και στα δύο κοινοβουλευτικά σώματα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “