Και αποστάσεις Ντόρας από τους χειρισμούς για τη διαφθορά

Συνήθως όλα τα κακά πάνε μαζί. Μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων, το ακριβό πετρέλαιο και τη φοροεπιδρομή έρχεται νέο κύμα ακρίβειας για να γονατίσει χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, που έχουν προ πολλού περάσει το όριο της φτώχειας.

Εξήντα εταιρείες προχωρούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου σε αυξήσεις 400 προϊόντων, τα περισσότερα από οποία αποτελούν είδη βασικής διατροφής με κορυφαίο παράδειγμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία – παρά τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν για στημένες τιμές καρτέλ και ολιγοπώλια – αυξάνονται κατά 4,5%. Και ακολουθούν αυξήσεις από τις τσίχλες και τις καραμέλες μέχρι τα ζυμαρικά και τα κατεψυγμένα λαχανικά.

ΚΑΤΑ τα άλλα, η κυβέρνηση ταλανίζεται από τη μεγάλη κρίση στην Παιδεία, η κλιμάκωση της οποίας προκαλεί πανικό στο Μαξίμου, καθώς λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες έχει να αντιμετωπίσει τα κλειστά σχολεία, τα καθημερινά επεισόδια στους δρόμους με τις σιδηρογροθιές και τα καδρόνια, αλλά και τη διαφθορά. Δύο θέματα που όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσουν το εκλογικό σώμα. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, η Ντόρα Μπακογιάννη κράτησε αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της διαφθοράς αλλά και τα μεγάλα προεκλογικά λόγια του κόμματός της για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Σημίτη, λέγοντας: «Εγώ ποτέ δεν μίλησα για αρχιερέα της διαπλοκής».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε «θερμοκοιτίδα διαφθοράς». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε τη διαφθορά στη «ρουσφετολογική τακτική του βολέματος των ημετέρων, της αναξιοκρατίας, της συνδιαλλαγής και της αδιαφάνειας».

ΚΑΤΑ τα άλλα, η καθημερινότητά μας δυσκολεύει και αυτή. Τον Σεπτέμβριο η ωριαία ταχύτητα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ήταν 7 χιλιόμετρα, ενώ πέρυσι ήταν 10 χιλιόμετρα. Πιο απελπιστική ήταν η κατάσταση στην Κηφισίας και την Αλεξάνδρας, όπου η ταχύτητα ήταν μικρότερη από 5 χιλιόμετρα. Το «κάθε πέρυσι και καλύτερα», εδώ, ταιριάζει γάντι.

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε επιβατικό αεροσκάφος τουρκικών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Κωνσταντινούπολη. Τελικά προσγειώθηκε στο Πρίντεζι όπου ο αεροπειρατής Χακάν Εκιντζί παραδόθηκε χωρίς αντίσταση στις ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή που είχε στείλει προσφάτως στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, ανέφερε ότι είναι χριστιανός και αντιρρησίας συνείδησης και τον παρακαλούσε να τον βοηθήσει ώστε να μην υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Οι ιταλικές αρχές αποκάλυψαν ότι ο δράστης ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “