Και σκληρή επίθεση Γιώργου κατά Καραμανλή

Για το… καλό σας δεν θα πάρετε αύξηση στα εισοδήματά σας. Αυτό είπε με άλλα λόγια ο Πρωθυπουργός στους δασκάλους σε ένα ρεσιτάλ αδιαλλαξίας.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος είπε επί λέξει: «Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω το μέλλον του τόπου, τα σταθερά βήματα της οικονομίας μας για να γίνουμε πρόσκαιρα αρεστοί».

ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ του Πρωθυπουργού δεν αφήνει κανένα περιθώριο πλέον για διαπραγμάτευση με τους εκπαιδευτικούς, καθώς οι γέφυρες κόπηκαν οριστικά. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι σύντομα οι εκπαιδευτικοί θα «γονατίσουν» οικονομικά και θα επιστρέψουν στα σχολεία, ταυτόχρονα όμως φοβάται μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Σε λίγες ημέρες, που ολοκληρώνεται η εξεταστική περίοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι ενδεχόμενο οι φοιτητές να μπουν στο παιχνίδι των κινητοποιήσεων και η ατμόσφαιρα να γίνει εκρηκτική μέσα στις δημοτικές εκλογές. Ωστόσο οι επιτελείς του Μαξίμου πιστεύουν ότι η μόνη οδός είναι η σκληρή στάση, διότι εάν κάνουν τώρα – όπως υποστηρίζουν – ένα βήμα πίσω θα αναγκαστούν σύντομα να εγκαταλείψουν τις περίφημες μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία.

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πάντως συνέχισε και χθες σε πολύ υψηλούς τόνους τις επιθέσεις του εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι για τον κ. Κ. Καραμανλή «δεν υπάρχουν αντοχές για να δοθούν αυξήσεις στους δασκάλους, αλλά η οικονομία έχει αντοχές για τα μεγάλα συμφέροντα και τους “δικούς” μας συγγενείς και φίλους». Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ και η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Απ. Κακλαμάνης στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι στη Ν.Δ. κάποιοι προετοιμάζουν διάδοχο σχήμα και φτιάχνουν το αρχηγικό προφίλ της υπουργού Εξωτερικών.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, σήμερα είναι η πολύ κρίσιμη ημέρα για την κυβέρνηση, καθώς από τους χειρισμούς και κυρίως από τη στάση των αστυνομικών αρχών θα κριθούν πολλά τις προσεχείς ημέρες. Οι διοργανωτές του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου προβλέπουν ότι η συγκέντρωση θα είναι μαζική, καθώς θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές, μαθητές, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και πολλοί γονείς.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ήταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Όλι Ρεν – και όχι μόνο από ευγένεια. Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Ρεν προειδοποίησε όσους προκρίνουν μια «ειδική σχέση» Ε.Ε. – Τουρκίας αντί της πλήρους ένταξης ότι υποσκάπτουν την αξιοπιστία της Ένωσης και βλάπτουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειεις στην Τουρκία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “