Ενώ βγήκαν και πάλι τα μαχαίρια στη Ν.Δ.

Η κυβέρνηση έχασε την καλύτερη ευκαιρία που της δόθηκε για να τερματίσει την επομένη των εκλογών την ταλαιπωρία γονέων και μαθητών και να άρει το αδιέξοδο στην παιδεία.

Ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας συνέχισαν τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους. Στη χθεσινή συνάντηση της κ. Μ. Γιαννάκου με τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός μοίρασε μόνο χαμόγελα. Το «όχι» της υπουργού ήταν και πάλι ηχηρό και τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής ακόμη ηχηρότερα: Τα Δημοτικά παραμένουν για 5η εβδομάδα κλειστά, οι καταλήψεις στα Γυμνάσια έφθασαν τις 530, οι καθηγητές προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση. Το σίγουρο είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έκανε την κυβέρνηση περισσότερο ευέλικτη και συνεχίζει να σπέρνει ανέμους χωρίς να βλέπει τις θύελλες που έρχονται.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, μόνο μία ημέρα κράτησε η επιχείρηση των στελεχών της Ν.Δ. να δημιουργήσουν κλίμα νίκης μετά τις εκλογές της Κυριακής. Χθες σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βγήκαν και πάλι τα μαχαίρια από τα θηκάρια. Ο άγριος καβγάς ανάμεσα στον Γιώργο Σουφλιά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη άρχισε πάλι εκεί που είχε σταματήσει λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ενώ διαστάσεις παίρνει η γκρίνια για την αποτυχία στην υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και για την εκλογική βουτιά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Έτσι, αποδείχθηκε μάταιη η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να σβήσει τις φωτιές λέγοντας χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι οι πολίτες επιβεβαίωσαν τις επιλογές της Ν.Δ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ και τους συνταξιούχους, σύντομα έρχονται αντιμέτωποι με νέο κύμα αυξήσεων, αυτή τη φορά στα φάρμακα, ορισμένα από τα οποία θα ανατιμηθούν μέχρι 100%. Και μη φανταστείτε ότι οι αυξήσεις αυτές είναι εισαγόμενες. Κάθε άλλο. Οι περισσότερες ανατιμήσεις θα γίνουν σε φάρμακα εγχώριας παραγωγής, κυρίως στα φθηνά, οι τιμές των οποίων, όπως λένε, ήταν επί χρόνια καθηλωμένες.

ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενοχλούν τα τουρκικά…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για το χρίσμα του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2007, συμμετείχαν χθες στο πρώτο τέτοιου είδους τηλεοπτικό ντιμπέιτ που γίνεται στη Γαλλία. Η κορυφαία σε δημοτικότητα Σεγκολέν Ρουαγιάλ βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο έμπειρους πρώην υπουργούς: τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τον Λοράν Φαμπιούς

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “