Και σκληρή μάχη για επτά νομαρχίες

Ξέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση στην Παιδεία. Οι καταλήψεις αυξάνονται και πληθύνονται ενώ οι σχέσεις κυβέρνησης – εκπαιδευτικών γίνονται όλο και χειρότερες.

Από χθες στον χορό των καταλήψεων μπήκαν και τα Πανεπιστήμια, με πρώτη τη Νομική Σχολή της Αθήνας, δίνοντας νέα διάσταση στη μεγάλη κρίση.

Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ εκρηκτικό κλίμα, αν προσθέσει κανείς απρόοπτα περιστατικά σε υπό κατάληψη σχολεία, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κατάστασης, θα επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι των απελπισμένων γονέων ότι το πρώτο τρίμηνο αυτής της σχολικής χρονιάς ουσιαστικά έχει χαθεί. Το μεγάλο ραντεβού μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων δόθηκε πάντως για την Τετάρτη στο πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Η Τετάρτη είναι ίσως η πιο κρίσιμη μέρα για την κυβέρνηση καθώς αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος με πρώτο θέμα στην ατζέντα της πλειοψηφίας την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ηγεσίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προς το παρόν έχουν αλλού στραμμένη την προσοχή τους. Δίνουν σκληρή μάχη για την πολυπόθητη νίκη σε 7 νομαρχίες που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Μια μάχη με πιέσεις και άγρια παζάρια της Ρηγίλλης με τους γαλάζιους αντάρτες που φαίνεται μέχρι στιγμής να αποδίδουν καρπούς στις Σέρρες και στη Μαγνησία. Το μεγάλα αγκάθια ωστόσο της Ν.Δ. είναι η Κεφαλονιά και η Λευκάδα. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ κλείνει το ένα μετά το άλλο τα μέτωπά του με τους αντάρτες και οργανώνει μεγάλη κινητοποίηση ετεροδημοτών.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ σε όλα αυτά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ένα πολύ μεγάλο πριμ… ρύπανσης στη ΔΕΗ και στους μνηστήρες της αγοράς του ηλεκτρισμού. Απαλλάσσει τη ΔΕΗ και τους μελλοντικούς ανταγωνιστές της από τη φορολογία του ρυπογόνου λιγνίτη. Και αυτό δεν είναι μικρό δώρο, μιλάμε για περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ, σε πρώτη φάση. Και βλέπουμε…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΣ παραδέχθηκε χθες, για πρώτη φορά, ότι υπάρχει αναλογία ανάμεσα στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ με αυτόν του Βιετνάμ. Αυτό όμως ουδόλως τον πτόησε από το να διανθίζει την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει των εκλογών για το Κογκρέσο της 8ης Νοεμβρίου, με διάφορες δραστηριότητες όπως η αλλαγή ρόδας σε αυτοκίνητο, σε ένα κέντρο για παιδιά με χρόνιες παθήσεις

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “