Και γκρίνιες στη Ν.Δ. για τις απώλειες νομαρχιών

Εκτός ελέγχου είναι η κρίση στην Παιδεία. Η εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η κόπωση και οι οικονομικές δυσκολίες των εκπαιδευτικών θα οδηγήσουν σε εκτόνωση και σε άνοιγμα των σχολείων ήταν λανθασμένη, διότι τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς πήραν τώρα οι μαθητές και οι φοιτητές.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που βρίσκονται πλέον υπό κατάληψη ξεπερνούν τα 1.000 επί συνόλου 1.250 και ακολουθούν 450 ΤΕΕ. Αλλά και στα ΑΕΙ, παρά τις προσπάθειες της ΔΑΠ να εμποδίσει ακόμη και με… ξύλο, όπου χρειάζεται, τις γενικές συνελεύσεις να λάβουν αποφάσεις, οι καταλήψεις έχουν φθάσει τις 30 ενώ το κλίμα που επικρατεί στις φοιτητικές οργανώσεις είναι εκρηκτικό. Είναι προφανές ότι σε κάθε περίπτωση αυτή η χρονιά θα είναι η πιο κρίσιμη για την Παιδεία στη χώρα μας.

ΚΑΙ ΕΝΩ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αλυσιδωτές εκρήξεις στην Παιδεία, στο κόμμα της Ν.Δ. τα χαμόγελα για τις εκλογικές επιτυχίες στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών έχουν εξαφανιστεί. Τις χαρές διαδέχθηκε μια πολύ μεγάλη γκρίνια για την απώλεια κρίσιμων νομαρχιών όπως η Καρδίτσα, η Μαγνησία και οι Σέρρες. Και στους τρεις αυτούς νομούς οι εσωκομματικές συγκρούσεις των τοπικών στελεχών είναι σκληρές καθώς ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες και όλοι μαζί επιτίθενται στην ηγεσία του κόμματος. Ο απερχόμενος νομάρχης Καρδίτσας Βασίλης Αναγνωστόπουλος έφθασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Ν.Δ. «τσαντιρομάγαζο».

ΒΑΡΥ ΕΙΝΑΙ το κλίμα και στο ΠΑΣΟΚ μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Δευτέρας και τη σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Χθες πάντως έγιναν προσπάθειες από όλες στις πλευρές να πέσουν οι τόνοι και στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για εκεχειρία μετά τη διπλή κοινή εμφάνιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε μπροστά στις κάμερες ότι δεν υπήρξε ποτέ ψύχρανση στις σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου.

ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απαντούσε χθες σε «εφ’ όλης της ύλης» ερωτήσεις που του έθεσαν πολίτες από όλη τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια τρίωρης ζωντανής τηλεοπτικής επικοινωνίας του με το κοινό. Η σημαντικότερη είδηση ήταν πως ο άκρως δημοφιλής στους Ρώσους Πούτιν δεν θα επιδιώξει να διατηρήσει την προεδρία μετά τη λήξη της θητείας του, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί επιρροή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “