Και κακά μαντάτα για την κυβέρνηση από την ύπαιθρο

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσουλα στο περίφημο εγχείρημά της για μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία.

Το πρόσωπο-κλειδί των αλλαγών που θα έφερναν υποτίθεται καλύτερες μέρες στην εκπαίδευση, ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, εμφανίστηκε χθες αποφασισμένος να τα βροντήξει και να φύγει. «Φοβάμαι ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα πάνε στις ελληνικές καλένδες και θα πάω και εγώ σπίτι μου. Δεν γίνεται πλέον έχει καταντήσει αστείο αυτό το πράγμα», δήλωσε οργισμένος ο καθηγητής για να καταδείξει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

ΠΑΝΤΩΣ το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στοπ στα σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να μελετά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τη Μαριέττα Γιαννάκου σε μια προσπάθεια ν’ αρχίσει ο διάλογος από την αρχή με νέο υπουργό για να εκτονωθεί η ένταση στην Παιδεία. Κυβερνητικά στελέχη που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό λένε με βεβαιότητα ότι η κ. Γιαννάκου θα παραμείνει στο πόστο της και εκείνη θα φέρει μέσα στο 2007 – όταν και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν – για ψήφιση στη Βουλή ό,τι θα έχει απομείνει από τον νόμο για τις αλλαγές στην Παιδεία.

ΚΑΚΑ ΕΙΝΑΙ τα μαντάτα για την κυβέρνηση και από την ύπαιθρο. Ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επέφερε το πρώτο δυνατό χτύπημα στην αγροτική οικονομία. Δεκάδες χιλιάδες αγρότες αποχώρησαν από το επάγγελμα και πήραν τον δρόμο προς την ανεργία καθώς οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν ως όφειλαν να τους προσανατολίσουν σε εναλλακτικές καλλιέργειες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και καλά νέα, αλλά για λίγους. Κέρδη-μαμούθ εξασφάλισαν φέτος, ποιοι λέτε; Οι τράπεζες, οι γαλακτοβιομηχανίες, οι εταιρείες τροφίμων και οι εταιρείες πετρελαιοειδών. Γιατί άραγε;

ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, η φινλανδική προεδρία προσπαθεί πάση θυσία να προωθήσει τη φόρμουλα που θα ανοίξει τα τουρκικά λιμάνια στα κυπριακά πλοία και θα οδηγήσει σε ντε φάκτο διεθνή αναγνώριση της τουρκοκυπριακής οντότητας στο νησί.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Λαϊκής Συνέλευσης της μεξικανικής πόλης Οαχάκα στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα. Αριστεροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν για δεύτερη ημέρα χθες με αστυνομικές δυνάμεις, μετά την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης του Μεξικού να θέσει υπό τον έλεγχό της την εξεγερμένη πόλη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “