Ενώ οι δικαστικοί διπλασίασαν τους μισθούς τους

Οι Δημοκρατικοί σάρωσαν τους Ρεπουμπλικανούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ όπως όλα δείχνουν μπορεί να πάρουν στα χέρια τους και τη Γερουσία.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι τιμώρησαν αυστηρά τον «πλανητάρχη» για τον παράλογο και αδιέξοδο πόλεμο στο Ιράκ, για την απίστευτη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο απέναντι στον τυφώνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη, αλλά και για τα πολιτικά σκάνδαλα. Πλέον, η απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετατρέπει το Κογκρέσο σε «εχθρικό έδαφος» για τον πρόεδρο Μπους, καθώς θα βάλει τροχοπέδη σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του τα δύο χρόνια που του απομένουν στον Λευκό Οίκο. Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί γύρισαν σελίδα.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ωστόσο να γυρίσουν σελίδα οι γείτονες μας, οι Τούρκοι. Η έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, διαπιστώνει ότι η γειτονική χώρα όχι απλώς δεν σημειώνει πρόοδο στο κρίσιμο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ίσως να κάνει και βήματα προς τα πίσω. Το χειρότερο όμως για την κυβέρνηση Ερντογάν είναι η προειδοποίηση που απευθύνουν οι Βρυξέλλες – ότι αν δεν ανοίξει η Τουρκία τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ο δρόμος για την Ευρώπη γίνεται σκοτεινός.

ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ τώρα, οι δικαστικοί προκάλεσαν χθες τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών. Με αμετάκλητη απόφαση του περίφημου Μισθοδικείου, ούτε λίγο ούτε πολύ διπλασιάζουν τους μισθούς τους. Αυτό είναι που λέμε, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει». Η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει την απόφαση αυτή, ενώ το οικονομικό επιτελείο το λούζει κρύος ιδρώτας. Σκεφθείτε τι θα συμβεί αν πάρουν τις αυξήσεις που δίνουν στους εαυτούς τους οι δικαστές, πάρουν και οι αστυνομικοί αυτά που ζητούν και οι εκπαιδευτικοί μείνουν με άδεια χέρια.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, από τη Δευτέρα τα λεγόμενα φθηνά φάρμακα δεν θα είναι φθηνά πλέον. Για παράδειγμα, το πιο γνωστό φθηνό φάρμακο, η ασπιρίνη, αυξάνεται 32% και ακολουθούν άλλα 184 σκευάσματα με αυξήσεις μέχρι 50%. Πάντως, οι συνταξιούχοι που θα υποστούν πρώτοι τις συνέπειες δεν μπορούν να δώσουν αυξήσεις στους εαυτούς τους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ της ποινής του Σαντάμ Χουσεΐν – δι’ απαγχονισμού – θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, ύστερα από την καταδίκη του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Την ίδια ώρα, η δεύτερη δίκη του Σαντάμ για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά των Κούρδων το 1988, συνεχίζεται

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “