Η μητέρα των μαχών για τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηλά τα φλάμπουρα της Αριστεράς κατά της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο κέντρα εξουσίας. Το πρώτο είναι αυτό που βλέπουμε: το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Το δεύτερο, διαχρονικά είναι το κομματικό ιερατείο. Τα επώνυμα στελέχη του που αποτελούν πάντα την αιχμή του δόρατος είναι ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Οι δύο τελευταίοι είναι κομάντος ειδικών αποστολών. Διαμορφώνουν την ατζέντα στο κόμμα και την κοινωνία και κάνουν αντιπερισπασμούς, ανοίγοντας άσχετα θέματα, από τα θρησκευτικά στα σχολεία -το θυμόμαστε όλοι αυτο -μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, ώστε να στρέφεται αλλού η προσοχή της κοινής γνώμης όταν η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία. Αυτό θα το βλέπουμε όλο και πιο καθαρά όσο πλησιάζουμε στις εκλογες .

Όσο δύσκολη και να είναι η σχέση και των τριών με τον πρωθυπουργό ,αυτο δεν αλλάζει την ουσία . Αποτελούν την συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ της παλιάς εποχής και η αποστολή τους ειναι να συσπειρώσουν την κομματική βάση , βγάζοντας μπροστά το μπαμπούλα της δεξιάς που θα τσακίσει τους φτωχούς και ανήμπορους ώστε να αποτρέψουν την αυτοδυναμία του Κυριάκου `Μητσοτάκη . Το σύνθημα ’´ ο λαός δεν ξεχνά την σημαίνει δεξιά ‘’ ζωντανεύει . Μ αυτές ή παρόμοιες λέξεις .

Η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και στα κομματικά γραφεία βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και έχουν ζαλιστεί. Ακόμη κι αν αποτυπώνουν τη φωτογραφία της στιγμής, ακόμη κι αν οι πολίτες είναι έξω φρενών τώρα και κάποιοι θέλουν να τιμωρήσουν μόνο δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν η διαφορά με τη Ν.Δ. δεν είναι της τάξης του1 1 %, σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει φύγει μπροστά και βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία.

Σκέφτεται λοιπόν -και σωστά- το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να αφήσει μέχρι τις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ, να αλωνίζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί συντριβή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θα σηκώσουν ξανά ψηλά τα φλάμπουρα της Αριστεράς .Υπάρχουν δημοσκόποι που εκφράζουν την άποψη πως αν περικοπούν οι συντάξεις , η σημερινή πλειοψηφία κινδυνεύει να κατακρημνιστεί σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ 2012, δηλαδή κοντά στο 16-18%

Αρα, λοιπόν, ποιος είναι ο λογικός αντιπερισπασμός για ένα κόμμα που γνωρίζει καλά πώς παίζεται το κομματικό παιχνίδι και πώς στήνονται οι πολιτικές ίντριγκες; Να φορτώσει βάρη σε εκείνους που τώρα μόνο κερδίζουν, ώστε να πάθει ο Κυρ. Μητσοτάκης αυτό που έπαθε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου και έφτασε η Ν.Δ. στο ιστορικό χαμηλό του 17 %.Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει από την επιστροφή στην συνταγή της ανάδειξης των σκανδάλων ή δήθεν σκανδάλων και την επιχείρηση ταύτισης της Ν.Δ με την Ακροδεξιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη .

Αυτές οι εκλογές δεν θα είναι εύκολες ούτε πολιτισμένες . Θα φτάσουμε στην κάλπη με χτυπήματα κάτω από την ζώνη και την λάσπη διαρκώς στον ανεμιστήρα. Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Δυστυχώς, δεν θα πλήξουμε.