Και φωτογραφικός διαγωνισμός 130 εκατ. στον ΟΣΕ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδωσαν και πάλι αέρα στα πανιά της κυβέρνησης, η οποία πλέον εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να υποχωρεί στις διεκδικήσεις και τις πιέσεις των κοινωνικών ομάδων.

Πιέσεις που θα ενταθούν καθώς η χώρα εισέρχεται σε μακρά προεκλογική περίοδο. Το στίγμα της σκληρής στάσης αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Θα ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την υπόσχεσή της για τους συμβασιούχους και θα στηρίξει τον κ. Πρ. Παυλόπουλο. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία. Τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν άλυτα ενώ προστίθενται νέοι πονοκέφαλοι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σημερινή αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς, αφού όπως προκύπτει ο ΟΣΕ επιχειρεί να στήσει φωτογραφικό διαγωνισμό για την προμήθεια ντιζελομηχανών. Εν μια νυκτί η διοίκηση του Οργανισμού άλλαξε τις αρχικές προδιαγραφές της παραγγελίας για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της εν λόγω εταιρείας. Και δεν μιλάμε για μικρή δουλειά. Ο προϋπολογισμός φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που φτάνει στην πόρτα του Μαξίμου είναι η δραστηριότητα του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης κατηγόρησε χθες τον διοικητή της ΑΤΕ ότι με αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις προχώρησε σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου και προειδοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέλθει στο θέμα – προφανώς με νέα στοιχεία.

ΠΑΝΤΩΣ και στο ΠΑΣΟΚ οι μετεκλογικές γκρίνιες δεν έχουν σταματήσει ενώ αναδεικνύονται προβλήματα συνοχής στελεχών και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας επικράτησε ένταση καθώς τρεις βουλευτές διαφώνησαν με την απόφαση του προέδρου να ορίσει γενικό εισηγητή για τον προϋπολογισμό τον κ. Π. Ευθυμίου.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα κρίνοντας ότι το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας όπως εφαρμόζεται παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδίως το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας στους πολίτες.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Βουλής των Αντιπροσώπων αψήφησαν χθες τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του σώματος Νάνσι Πελόζι (αριστερά στη φωτογραφία) αγνοώντας τη σύστασή της και εκλέγοντας τον βουλευτή Στένι Χόγιερ (στο μέσον) ως αρχηγό τους. Η Πελόζι είχε υποστηρίξει για τη θέση του αρχηγού της δημοκρατικής πλέον πλειοψηφίας στη Βουλή τον Τζον Μούρτα (διακρίνεται δεξιά), ο οποίος είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του πολέμου στο Ιράκ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “