Βουτιά της κυβέρνησης στα λασπόνερα των απελπισμένων  - Ξέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση στη Λέσβο 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα, όπως απέδειξε η ζωή, είναι από ανθεκτικό υλικό. Τα έχει αντέξει όλα. Την ανεργία, την εξαθλίωση των φτωχών, τις κλειστές τράπεζες, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα παράλυτα σχολεία, τους αιματηρούς φόρους και οσονούπω τις συντάξεις-φιλοδωρήματα αν το Δ.Ν.Τ επιμείνει μέχρι τέλους . Δεν κατέρευσε ούτε με το σκοπιανό και την εκτατόμβη στο Μάτι. Κρατιέται στις δημοσκοπήσεις με το κεφάλι έξω απο το νερό, με ποσοστό οριακά πάνω απο 20%. Για αυτό και όσοι μιλούσαν με βεβαιότητα για αριστερή παρένθεση, τώρα ανακαλύπτουν ότι τους φταίει η κοινωνία που πιστεύει παραμύθια .

ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ που στοιχειώνει  αυτές τις μέρες το Μαξίμου.  Φοβάται τη βουτιά της πρώτης φοράς Αριστερά στα λασπόνερα των απελπισμένων. Βουτιά που ίσως γράψει και αιφνίδιο επίλογο. Και αυτό μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή  στην κόλαση της Μόριας στη Λεσβο. Εκει που 6χρονα κακοποιημένα παιδιά φλερτάρουν με την αυτοκτονία. Εκεί που δίπλα στα φωτεινά πρόσωπα των Γιατρών του Κόσμου αβγατίζουν μέρα με τη μέρα κακοποιοί, προβοκάτορες, αλιτήριοι, αρπακτικά, σωματέμποροι και κάθε λογής πράκτορες κρυμμένοι πίσω από ύποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η κατάσταση είναι μη διαχείρισιμη, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Εξαντλήθηκε το οπλοστάσιο με τις δικαιολογίες και τα δριμύ «κατηγορώ» στους ξένους. Και αυτό δεν μπορεί να το φορτώσει η κυβέρνηση στο κακό παρελθόν της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ . Ειναι όλο δικό της.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ των μεγάλων μεσων ενημέρωσης του πλανήτη ειναι στραμμένοι καθημερινά εκεί. Ο διασυρμός της χώρας ειναι πρωτοφανής . Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Είναι ανάγκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάνει ένα βήμα μπροστά. Να ξεπεράσει την ιδεοληψία των συντρόφων του και να απευθύνει προσκλητήριο στους αποδεδειγμένα ικανούς διαχειριστές μεγάλων κρίσεων.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ η Ελλάδα και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Ξέρουμε ακριβώς τις δεξιότητες, τις αντοχές και τις αδυναμίες όλων όσοι υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς, δεν ξεχώρισαν πολλοί. Για 10-15 ανθρώπους μιλάμε όλους κι όλους, δεξιούς και αριστερούς μαζί. Αυτοί πρέπει να συγκροτήσουν την εθνική ομάδα δράσης.