Ενώ οι μεταρρυθμίσεις μπαίνουν στο ράφι

Αδιάφορα σφυρίζει ο κ. Βύρων Πολύδωρας στην κατακραυγή της κοινής γνώμης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή από κουκουλοφόρους της Αστυνομίας με θεατές τους προϊσταμένους τους.

Η ηγεσία της Αστυνομίας μάλιστα αντί να τους τιμωρήσει παραδειγματικά μιλάει για υπερβολές, ενώ η συνδικαλιστική τους ηγεσία, που ζητεί επιδόματα, επιχειρεί να συμψηφίσει το γεγονός με πρόσφατο ξυλοδαρμό αστυνομικού από αναρχικούς. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μόνο μήνες από τότε που ο Βύρων Πολύδωρας κανάκευε τους αστυνομικούς, τους αποκαλούσε πραίτωρες και γενναίους και τους παρέδιδε εν λευκώ την ασφάλεια των πολιτών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεκαθάρισε χθες με απόλυτο τρόπο, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. Αντίθετα ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης επιμένει στη θέση του για αλλαγή τουλάχιστον μας κρίσιμης διάταξης, εκείνης που δίνει άνετη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα. Παράλληλα για πρώτη φορά πήρε ανοιχτά θέση η πρόεδρος της Βουλής, η οποία ζητεί πλήρη ανατροπή του νόμου Σημίτη, με τον οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές. Πάντως, τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν χθες με το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου, ενώ ο κ. Θ. Πάγκαλος είπε ότι οι συζητήσεις γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα γίνονται στην αρχή της τετραετίας και όχι στο τέλος.

ΟΣΟ ΓΙΑ τις περίφημες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες τόσος λόγος έγινε επί δύο χρόνια, από χθες μπήκαν επισήμως στο ράφι από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργό, τον κ. Γ. Αλογοσκούφη. Τι είπε ο υπουργός; Έναν χρόνο πριν από τις εκλογές δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις. Πριν από 2 εβδομάδες, πάντως, ο Πρωθυπουργός είχε πει, από τη Σλοβακία, ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται αφού οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όποια εκδοχή και αν πιστέψει κάποιος το ίδιο κάνει.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, τελεσίγραφο στην Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία έως τις 6 Δεκεμβρίου έδωσε χθες η φινλανδική προεδρία, η οποία δεν θέλει με κανέναν τρόπο να μεταφερθούν οι εντάσεις των ευρωτουρκικών σχέσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου (14-15 Δεκεμβρίου).

18ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ εισέβαλε χθες οπλισμένος σαν αστακός στο παλιό του Γυμνάσιο και τραυμάτισε 25 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τέσσερις μαθητές ηλικίας 12 ώς 15 ετών, προτού βρεθεί νεκρός από τους αστυνομικούς. «Σας μισώ όλους και τον τρόπο που ζείτε» έγραψε ο δράστης σε σημείωμα που άφησε στο Ίντερνετ. Το περιστατικό συνέβη στο Έμσντετεν, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Στη φωτογραφία, αστυνομικοί απομακρύνουν μαθητές από το σχολείο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “