Και βαριές κατηγορίες Γιώργου για τον ξυλοδαρμό

Ξέρετε πόσο αποτιμάται ο άγριος ξυλοδαρμός ενός πολίτη από αστυνομικό; Εξήνα ευρώ! Αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 90 ευρώ εάν ο κακοποιημένος μείνει παράλυτος! Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Προκύπτει από επίσημη έκθεση που έδωσε η Ελλάδα στον ΟΗΕ. Δυστυχώς η ατιμωρησία είναι πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο για τις περίφημες ΕΔΕ που διατάσσονται έπειτα από κάθε περιστατικό, όπως και οι ίδιοι αξιωματικοί παραδέχονται είναι χρονοβόρες, γίνονται για να γίνουν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «δεν προέκυψαν ευθύνες στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.». Κι όταν προκύπτουν ευθύνες, οι κυρώσεις είναι αστείες – π.χ. 60 ευρώ – όπως προαναφέραμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε χθες βαριές κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Μίλησε για πρακτικές παρακράτους της δεκαετίας του ’60 και ζήτησε εμμέσως την παραίτηση του Βύρωνα Πολύδωρα ως πολιτικά υπευθύνου για τα γεγονότα.

ΟΣΟ για τον Πρωθυπουργό, ακόμη δεν έχει μιλήσει για το περιστατικό. Μίλησε όμως από το Λονδίνο για τις περίφημες μεταρρυθμίσεις για να προετοιμάσει το κλίμα, αφού ουσιαστικά μπαίνουν στο ψυγείο μέχρι τις εκλογές. Το πρόσχημα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ώστε οι όποιες αλλαγές γίνουν, να αντέξουν στον χρόνο. Είναι προφανές ότι η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει.

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Καραμανλής και Μπλερ προχώρησαν σε ένα τετ-α-τετ παζάρι για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόγευση από τα αποτελέσματα του παζαριού αυτού θα δούμε σύντομα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Πάντως, ο κ. Γκιουλ απέρριψε το φινλανδικό τελεσίγραφο για άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών στα κυπριακά πλοία έως τις 6 Δεκεμβρίου, μιλώντας για εκβιασμό εκ μέρους της Ε.Ε.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα συνεχίζει την ανοδική κούρσα των επιτοκίων και το 2007, διχάζοντας τους Ευρωπαίους τραπεζίτες που δεν μπορούν να καταλάβουν τη γραμμή Τρισέ.

ΟΠΑΔΟΙ του αντισύρου χριστιανού μαρωνίτη υπουργού Βιομηχανίας Πιερ Τζεμαγιέλ, που δολοφονήθηκε χθες στον Λίβανο, θρηνούν έξω από το νοσοκομείο όπου εξέπνευσε. Ο γιος τού επίσης δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι κατηγόρησε τη Συρία, ωστόσο οι νέες διπλωματικές εξελίξεις – μεταξύ των οποίων η προσπάθεια αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων Συρίας – Ιράκ – περιπλέκουν την κατάσταση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “