Και νέες συζητήσεις ως προς τον χρόνο των εκλογών

Νέες αυξήσεις-φωτιά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το περυσινό τρικ για να στείλει τον κόσμο στις Εφορίες τον Δεκέμβριο.

Προαναγγέλλει τις μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών μέσα στο 2007 ώστε να σπεύσουν γονείς και παππούδες να μεταβιβάσουν τις περιουσίες στους κληρονόμους. Το κόλπο πέρυσι είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Γέμισαν τα ταμεία με φόρους από δεκάδες χιλιάδες πράξεις μεταβίβασης ακινήτων και το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι και αυτόν τον Δεκέμβριο θα συμβεί το ίδιο, καθώς οι αυξήσεις που προαναγγέλλονται για τα ακίνητα εντός σχεδίου θα είναι της τάξεως του 25%-30%, ενώ στα εκτός σχεδίου θα φτάσουν το 50%.

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πήραν και πάλι αέρα τα μυαλά υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι με αλαζονεία προεξοφλούν μεγάλη νίκη του κόμματός τους στις εκλογές, όποτε γίνουν. Τα παθήματα την τριετία που πέρασε φαίνεται ότι δεν τους έγιναν μαθήματα. Έτσι ξεχνούν τις γκάφες, τις παλινωδίες και τα απρόοπτα που πολλές φορές έφεραν την κυβέρνηση σε δεινή θέση και μίκρυναν το άνοιγμα της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, οι ευνοϊκές δημοσκοπήσεις δημιουργούν έντονες συζητήσεις ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Από τη μια υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να εκμεταλλευθεί την καλή συγκυρία προκηρύσσοντας εκλογές μέσα στο 2007 και εάν είναι δυνατόν τον Ιούνιο. Και από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι αφού τα πράγματα πάνε καλά η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τονώσει στελέχη και ψηφοφόρους, δήλωσε ότι παρ’ ότι η παραμονή στην αντιπολίτευση είναι δημιουργική για το κόμμα του, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι καταστροφική για τη χώρα. Όσο για το περίφημο άρθρο 16 που εξακολουθεί να διχάζει το κόμμα, ο κ. Γ. Παπανδρέου προτείνει – εν είδει ψήφου εμπιστοσύνης – ψηφοφορία στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΩΣ ΞΕΦΡΑΓΟ αμπέλι μέσα στο οποίο δρουν ανεξέλεγκτα ξένες μυστικές υπηρεσίες παρουσιάζει την Ελλάδα και άλλες 10 χώρες της Ε.Ε. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 64 προσγειώσεις αεροσκαφών με τη σφραγίδα της CIA σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας (ακόμη και της Μυκόνου) έγιναν από αεροσκάφη που μετέφεραν υπόπτους ή δήθεν υπόπτους για τρομοκρατική δράση.

«ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ το τρένο στις αναδυόμενες χρυσοφόρες οικονομίες του αραβικού κόσμου, όπου το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και οι χρηματιστηριακές αγορές αποκτούν πλέον μια τεράστια δυναμική», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Άμπου Ντάμπι

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “