Ενώ ο Πολύδωρας δημιουργεί τάγμα «επίλεκτων» αστυνομικών

Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να επιχαίρει τελικά η κυβέρνηση είναι οι δημοσκοπήσεις. Διότι όλα τα αλλά έχουν στραβώσει, με πρώτες τις διαβόητες μεταρρυθμίσεις που αποτέλεσαν σημαία της πολιτικής της.

Έτσι τώρα δέχεται πυρά από παραδοσιακούς συμμάχους της που τη στήριξαν προεκλογικά και μετεκλογικά, με πρώτους τους βιομηχάνους. Η χθεσινή επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει με τα μπρος-πίσω να εξοργίσει και εργαζομένους και εργοδότες. Ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος μίλησε «για άτολμη διαχείριση της εξουσίας και για ανέξοδη ρητορεία στο πολιτικό σύστημα», ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση είναι ίδια και χειρότερη και, ταυτοχρόνως, η Παιδεία βυθίζεται όλο και περισσότερο σε κρίση. Άμα έχεις τέτοιους φίλους, οι εχθροί και η αντιπολίτευση δεν σου χρειάζονται.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η επιτυχία της Αστυνομίας στο φρικτό έγκλημα του Αγρινίου δεν στάθηκε ικανή να επιφέρει ηρεμία στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Β. Πολύδωρας από τη μία εμφανίζεται έξαλλος με τους επικεφαλής της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και από την άλλη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Δημιουργεί ένα τάγμα «επίλεκτων» αστυνομικών που θα μπαίνει στις πορείες και θα κάνει συλλήψεις.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ εξωτερικά μας μέτωπα δεν είναι στην καλύτερή τους στιγμή και απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί ώστε η κακή πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων να μην επηρεάσει τις ευαίσθητες ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις λεπτές ισορροπίες Αθήνας – Λευκωσίας. Όπως φάνηκε από την αναβολή της συνάντησης Μπακογιάννη – Γκιουλ, η κυβέρνηση σχεδιάζει προς το παρόν να παγώσει τα θέματά μας με τη γείτονα και να μεταθέσει τις συζητήσεις όταν τα… νερά θα είναι πιο ήρεμα.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ, ο κ. Γ. Παπανδρέου περνά σήμερα στην αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα ηττοπάθειας που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω των δημοσκοπήσεων. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που αναμένεται να είναι θυελλώδης, θα προαναγγείλει σκληρή αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα και θα θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Η συνεδρίαση όμως, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του προέδρου, θα έχει εκπλήξεις καθώς ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία των οργάνων του κόμματος.

ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ βρίσκεται από χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο οποίος συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ενώ σήμερα αναμένονται με ενδιαφέρον οι κρίσιμες συνομιλίες με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι για την κατάσταση στη χώρα του

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “