Ανακατεύει την τράπουλα

Ισχυρή ομάδα κρούσης με 12 κεντρικά στελέχη συγκροτεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για να δώσει τη μάχη των εκλογών που όλα δείχνουν ότι θα είναι πρόωρες.

Ταυτόχρονα τοποθετεί στη θέση του γραμματέα ένα ιστορικό στέλεχος του Κινήματος τον κ. Ν. Αθανασάκη, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών καθώς θεωρείται ότι έδωσε με επιτυχία αντιπολιτευτικές μάχες σε δύσκολες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ. Για τη θέση του επικεφαλής στον Τομέα Επικοινωνίας ακούγεται ο κ. Π. Ευθυμίου, ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια καθήκοντα ο οποίος πιθανότατα για μια περίοδο θα ασκεί και χρέη εκπροσώπου του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιφνιδίασε πάντως όλους με την απόφασή του για σαρωτικές αλλαγές και το πρώτο τεστ της αποδοχής των επιλογών του θα γίνει σήμερα στην ψηφοφορία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ, ο… νέος πονοκέφαλος είναι παλιός. Ξαναχτύπησε στον Πειραιά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τα μεταρρυθμιστικά του πειράματα, με τα οποία εκχωρεί το λιμάνι σε ιδιώτες. Οι πρωτοβουλίες του υπουργού ελήφθησαν και πάλι τη λάθος στιγμή. Είκοσι ημέρες πριν από τις γιορτές τα νησιά μένουν πάλι χωρίς συγκοινωνία, γεγονός που οδήγησε το Μαξίμου να παγώσει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για 4 μήνες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα μπαίνει στο ίδιο ράφι με τις άλλες «μεταρρυθμίσεις».

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επιτελείο ετοιμάζει ένα νέο εισπρακτικό μπαράζ για την αύξηση των εσόδων από εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Στα μέτρα που προωθεί είναι να αυξήσει το όριο παραγραφής από τα 5 στα 10 χρόνια. Με αλλά λόγια θα μπορούν οι εφοριακοί να πηγαίνουν μέχρι 10 χρόνια πίσω για να εντοπίσουν παραβάσεις. Δηλαδή και να τα νέα χαράτσια. ΠΑΝΤΩΣ σημαντική είδηση με μεγάλη θρησκευτική σημασία για τους απανταχού χριστιανούς αλλά και με πολιτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι η συνάντηση κορυφής Πάπα και Πατριάρχη στο Φανάρι σε μια στιγμή που η Τουρκία- και μόνον αυτή- αμφισβητεί την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Χθες ο Ποντίφικας επισκέφθηκε την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “