Στην ουρά για δανεικά

Χριστούγεννα με δανεικά θα κάνουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, που παρά τον 14ο μισθό, δεν έχουν χρήματα για να περάσουν τις γιορτές.

Η δύσκολη αυτή πραγματικότητα προκύπτει από τα στοιχεία των τραπεζών: καθημερινά 2.500 πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις για καταναλωτικά δάνεια κι από αυτές απορρίπτεται το 40%, διότι οι τράπεζες εκτιμούν ότι οι πελάτες τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν!

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ αυτές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης, αλλά και η απαισιοδοξία του για τις μέρες που έρχονται, αποτυπώνονται σε γκάλοπ της ΜRΒ- ετεροχρονισμένο είναι αλήθεια- αφού έγινε πριν από τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Το γκάλοπ καταγράφει προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το 40% του κόσμου τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, το θέατρο σκιών Αλογοσκούφη – Σουφλιά για τον ΟΤΕ συνεχίστηκε και χθες. Με τον υπουργό Οικονομίας να μη μετακινείται ούτε βήμα από την απόφασή του να δώσει το μάνατζμεντ σε ιδιώτες και τον υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων να δηλώνει ότι επιμένει στη διαφωνία του. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η τροπολογία Αλογοσκούφη ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή χωρίς καμία αλλαγή και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ελληνική Αστυνομία, οδεύει από… επιτυχία σε επιτυχία. Χθες τα ξημερώματα απέδρασαν με απίστευτη ευκολία έξι αλλοδαποί κρατούμενοι από το Τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Ποια είναι η δικαιολογία των πέντε αστυνομικών που είχαν βάρδια την ώρα της απόδρασης; Ότι είχε βλάβη το σύστημα παρακολούθησης του χώρου και έτσι δεν κατάλαβαν τι συνέβη…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και καλά νέα, που έρχονται από την κοινωνία και δείχνουν τη διάθεση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών να προχωρήσει μπροστά παρά τις δυσκολίες. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συντελείται μια ηλεκτρονική επανάσταση. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πλέον σερφάρουν καθημερινά στο Διαδίκτυο, για τη δουλειά, τη μόρφωση, την πληροφόρηση και την ψυχαγωγία τους, παρά το ότι οι τιμές του γρήγορου Ίντερνετ είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “