Η Φάνη στον δρόμο που χάραξε ο Σουφλιάς

Με πολλαπλά τραύματα βγήκε η κυβέρνηση από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα. Όχι για τον προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίστηκε χωρίς ουσιαστικά να ακούσουμε και να μάθουμε τίποτα γι΄ αυτόν.

Τα τραύματα προήλθαν από τα μέτωπα που άνοιξαν η σύγκρουση Σουφλιά- Αλογοσκούφη για τον ΟΤΕ και τα ακροδεξιά ανοίγματα Πολύδωρα. Έτσι η συζήτηση στη Βουλή μετατράπηκε σε μία εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση μέσα σε ένα κλίμα προεκλογικής πόλωσης και κατέληξε στη σκληρή μετωπική αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα μείζον θέμα που έχει οσμή σκανδάλου, καθώς παραπέμπει ευθέως στην υπόθεση Πάχτα την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Με μια ακόμη φωτογραφική τροπολογία της νύχτας ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δίνει τη δυνατότητα για επιδοτήσεις νέων ξενοδοχείων στην Αττική, κάτι που νόμος απαγορεύει τα τελευταία 60 χρόνια. Οι ξενοδόχοι της Αθήνας μιλούν ευθέως για σκάνδαλο που είχε στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ εκτεθειμένο αφήνει τον τσάρο της οικονομίας η αρμόδια υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Η κ. Φάνη Πετραλιά είπε ευθέως χθες στους δημοσιογράφους ότι η τροπολογία κατατέθηκε νύχτα και το υπουργείο της δεν γνώριζε τίποτε γι΄ αυτή. Μάλιστα εξέφρασε τη διαφωνία της στο να ενταχθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη στις ζώνες επιδότησης, ενώ διαμήνυσε στον κ. Γ. Αλογοσκούφη ότι η τροπολογία του δεν θα ισχύσει.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΟΛΑ αυτά τα… μεγάλα που ασχολείται η κυβέρνηση, έχασε και πάλι τον έλεγχο στην αγορά. Η ελληνική γαλοπούλα έφτασε χθες τα 10 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο ανήφορος των τιμών σε ντομάτες, πατάτες, μαρούλια και όλα τα συναφή.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, πρωτοφανής απάτη με πλαστά χαρτονομίσματα και θύματα δεκάδες συνταξιούχους έχει αναστατώσει τον Δομοκό. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι βασικός ύποπτος για την εξαπάτηση των συνταξιούχων είναι ταχυδρομικός υπάλληλος και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ με σημαντικές γαλάζιες διασυνδέσεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “