Ραντεβού στις κάλπες με τον Βύρωνα!

Μορφή επιδημίας έχει λάβει η εγκληματικότητα, η οποία σαρώνει απ΄ άκρη σ΄ άκρη τη χώρα.

Oι ληστείες και οι κλοπές που γίνονται σε καθημερινή βάση είναι πρωτοφανείς σε αριθμό και οι πολίτες, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές, ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν στη θέση του θύματος. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι αυτή την ώρα η δράση των κακοποιών και η ανικανότητα της Αστυνομίας να παρέμβει εξελίσσονται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό, όπως λένε, είναι ένα θέμα- μαζί με τις απίθανες δηλώσεις Πολύδωρα που πέφτουν βροχή- το οποίο θα κυριαρχήσει στις εκλογές, όποτε και εάν γίνουν αυτές. Παράλληλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι το βασικό προεκλογικό σύνθημα της Ν.Δ. το 2004 ότι θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες θα γίνει μπούμερανγκ για το κυβερνών κόμμα στην προσεχή αναμέτρηση.

ΚΑΙ ΕΑΝ το ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι η εγκληματικότητα, το άλλο είναι ο παράνομος τζόγος μέσω Διαδικτύου. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες που διακατέχονται από το πάθος του τζόγου και την αφέλεια για εύκολο κέρδος έχουν πέσει στην παγίδα και χάνουν τα πενιχρά εισόδηματά τους ελπίζοντας είτε να κερδίσουν είτε να ρεφάρουν τα χαμένα. Ποιοι κρύβονται πίσω από το παράνομο στοίχημα και θησαυρίζουν με τεράστια αφορολόγητα ποσά εις βάρος των παθιασμένων και των αφελών; Κανείς αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα. Το μόνο που ξέρουν οι αρχές είναι ότι πρόκειται για εκτεταμένο δίκτυο με δεκάδες πλοκάμια που κινεί τα νήματα στον κόσμο της νύχτας και στις λεγόμενες «παράγκες» του ποδοσφαίρου. Χθες το ΣΔΟΕ κατάφερε ισχυρό πλήγμα στη Λερναία Ύδρα του τζόγου.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ πάντως και οι κορυφαίοι υπουργοί προς το παρόν… ρίχνουν τα χαρτιά για να βρουν πια είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν οι εκλογές. Το κάθε στέλεχος καταθέτει στο Μαξίμου τη δική του εκδοχή. Από τον Μάιο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2008 όλοι οι μήνες παίζουν, εκτός από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “