Σε κώμα οι... Εντατικές

Η περιπέτεια για την εξεύρεση μιας θέσης στην Εντατική είναι μια πικρή εμπειρία την οποία λίγο- πολύ έχουν ζήσει με συγγενείς ή φίλους όλες οι ελληνικές οικογένειες.

Ε, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία μας χειροτερεύει και η λίστα αναμονής φτάνει πλέον σε αριθμούς ρεκόρ. Καθημερινά περιμένουν για ένα κρεβάτι από 50 έως 70 άνθρωποι. Μια αναμονή που κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Πώς συνέβη αυτό ξαφνικά; Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια σταμάτησαν την ενοικίαση κλινών γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τους δίνουν τα λεφτά που οφείλουν. Το πιο παράδοξο και εξοργιστικό όμως είναι ότι υπάρχουν σε δημόσια νοσοκομεία 140 άδειες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες όμως δεν μπορούν να δεχθούν ασθενείς διότι τα νοσοκομεία στα οποία ανήκουν δεν διαθέτουν προσωπικό για να τις στελεχώσουν.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ σφίγγει η θηλιά των χρεών δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων βρήκαν χιλιάδες Έλληνες σε κατάσταση υπερδανεισμού και ανήμπορους λόγω της οικονομικής δυσπραγίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Έτσι τα δάνεια έφεραν νέα δάνεια με αποτέλεσμα τα χρέη ως προς το ΑΕΠ να φθάνουν το 67%, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Η θηλιά πάντως θα σφίξει ακόμη περισσότερο τον Μάρτιο που αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζωή συμβαίνουν τα συνήθη θαύματα. Στη Ν.Δ. τα μαχαίρια βγήκαν ξανά στον Πειραιά με τον κ. Κ. Μαντούβαλο να καρφώνει ανοιχτά τον κ. Β. Μιχαλολιάκο για το περίφημο τροχαίο στο οποίο φέρεται στενός συνεργάτης του υφυπουργού να επιστρατεύτηκε ως ψευδομάρτυρας στο δικαστήριο. Κανείς δεν αμφιβάλλει στη Ν.Δ. ότι σ΄ αυτές τις εκλογές η Α΄ Περιφέρεια Πειραιά θα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Ρηγίλλης. ΑΛΛΑ και στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι μάχες με τους ίδιους πρωταγωνιστές για το περίφημο άρθρο 16. Χθες στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου αντήλλαξαν πυρά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Θόδωρος Πάγκαλος που αποκάλεσε «απατεώνες» τους συνάδελφους του στο υπόλοιπο Αττικής.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “