Ζαριά στα τυφλά για τα πανεπιστήμια

Λάδι στη φωτιά των καταλήψεων ρίχνει η κυβέρνηση δίνοντας στη δημοσιότητα σήμερα τον νόμο- πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Ένας νόμος που αναμένεται να τη φέρει σε μετωπική σύγκρουση με την εκπαιδευτική κοινότητα και δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε πρόωρες εκλογές. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να φέρει σήμερα τον νόμο στην Κυβερνητική Επιτροπή επειδή εκτιμά, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, ότι οι συνθήκες στην κοινωνία έχουν ωριμάσει για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και επομένως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βρεθεί, ενώπιος ενωπίω, με πανεπιστημιακούς και φοιτητές που διαφωνούν με τις επιλογές της.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και δύο ακόμη λόγοι που αναγκάζουν την κυβέρνηση να επισπεύσει: Ο πρώτος είναι να απομακρυνθούν οι προβολείς από την υπόθεση Βαρθολομαίου και ο δεύτερος- ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν για έναν νέο κύκλο εσωκομματικών συγκρούσεων στο ΠΑΣΟΚ καθώς η διαγραφή Κουλούρη είναι ακόμη νωπή όπως νωπές είναι και οι δηλώσεις Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

ΣΤΗ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ αιφνιδιάστηκαν χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό ότι σήμερα κατατίθεται το επίμαχο νομοσχέδιο και τρέχουν και δεν φτάνουν ώστε να εμφανίσουν και τις δικές τους προτάσεις στο θέμα της Παιδείας με στόχο να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας.

Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ πάντως άρχισε πολύ ανάποδα για τον Πέτρο Μαντούβαλο. Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών με βούλευμά τουςπου δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ»- «καίνε» τον κατηγορούμενο βουλευτή και στηλιτεύουν με σκληρές εκφράσεις τη δράση του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ το Συμβούλιο Εφετών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του εμφανιζόταν ότι μπορεί να κινεί τα νήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, δείπνο με τον Τάσσο Παπαδόπουλο θα έχει σήμερα στη Ραφήνα ο Κ. Καραμανλής, στην Αλβανία οι δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα θύμισαν… ρινγκ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης έχει βάλει για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο τα κλειστά επαγγέλματα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “