Τα σκάγια πήραν... Ν.Δ., δημοσκοπήσεις

Την πιο σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με αλλεπάλληλες προσωπικές αναφορές στον Πρωθυπουργό έκανε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε χιλιάδες οπαδούς και στελέχη του κόμματός του που τον διέκοπταν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες.

Oπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ουσιαστικά εγκαινίασε χθες την προεκλογική περίοδο και έδωσε δείγμα γραφής της τακτικής που θα ακολουθήσει ο ίδιος και το κόμμα του στην πορεία για την κάλπη, χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «παράγκα συμφερόντων με ονοματεπώνυμο» και τον Πρωθυπουργό «όμηρο οικονομικών συμφερόντων». Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να καταλήξει ότι «τα μεγάλα συμφέροντα» του ζητούν να συμβιβαστεί και να σκύψει το κεφάλι αλλά δεν πρόκειται να τους κάνει το χατίρι.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει τρόπους να βγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται με τη συνεχιζόμενη παράλυση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στην προσπάθειά της αυτή επιστρατεύει ξανά την απειλή της προσφυγής στην κάλπη λόγω του αδιεξόδου στο θέμα της Παιδείας. Χθες ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών κ. Γ. Βαρβιτσιώτης το είπε ξεκάθαρα: «Αν συνεχισθεί αυτή η ανωμαλία, τότε υπάρχει εθνικός λόγος για εκλογές». Δεν είναι όμως αυτό ο μόνος πονοκέφαλος στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αγωνιούν για την εξέλιξη που έχει η υπόθεση με την περίφημη χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις, η οποία κατηγορείται ότι φέσωσε το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΚΑΤΑ τα άλλα, για ακόμη μία φορά η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα επιφυλάσσει άσχημα νέα για χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Εντός της εβδομάδος πρόκειται να αποφασίσει νέα άνοδο των επιτοκίων- την έβδομη από τον Δεκέμβριο του 2005. Αυτό σημαίνει ότι για ένα μέσο δάνειο 150.000 ευρώ οι δανειολήπτες θα πληρώνουν 1.700 ευρώ περισσότερα τον χρόνο. Έτσι οι περισσότεροι δανειολήπτες οδηγούνται σε αναχρηματοδότηση των οφειλών τους και προκειμένου να μειώσουν τη μηνιαία δόση χρεώνονται στις τράπεζες για μια ζωή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “